Bistro O Mat: upeaa ruokaa Kirkkonummen Citymarketin varjosta

Marko Palovaaran ravintola on onnistunut pitämään laadun korkealla ja asiakkaat tyytyväisinä jo vuodesta 2010.

Jos paremmasta tietämätön ihminen on päätynyt Kirkkonummen Citymarketin pihaan, hän ei todennäköisesti arvaa, että betonisen parkkipaikan takaa löytyy yksi Suomen parhaista ravintoloista. Käynti pienessä uudisrakennuksessa sijaitsevassa Bistro O Matissa todistaa, ettei vuosien varrella kuuluneet kehut ole tulleet turhaan.

Kirkkonummelaisravintola Bistro O Mat on vakiovierailija kesäisen Helsingin Taste of Helsinki -tapahtumassa, joka kerää pääasiassa helsinkiläisiä huippuravintoloita yhteiseen ruokafestariin Kansalaistorille. Keittiömestari Marko Palovaara on kerännyt ravintolansa seinälle kiitettävän määrän kunniakirjoja ja ravintola on roikkunut huippusijoilla muun muassa Suomen 50 parasta ravintolaa -listalla vuodesta toiseen.

Marko Palovaara ehti asua muutaman vuoden Kirkkonummella ennen kuin kyllästyi ajelemaan Helsinkiin töihin, joten hän perusti ravintolan yhdessä vaimonsa Päivin kanssa vuonna 2010. Ideaan syrjäisestä ravintolasta ei aluksi uskottu, mutta Helsingin Sanomien, muiden medioiden ja blogimaailman kehut kiersivät ja paikka löysi asiakkaansa.

Bistro O Matin tavoittaa helposti Helsingistäkin, kun tietää, mitä etsii. Puolen tunnin junamatkan päätteeksi paikalle kävelee muutamassa minuutissa. Tarjolla olevan helpon junakyydin ansiosta autottomuutta tai kuskin puutettakaan ei voi pitää esteenä herkulliselle illalle Kirkkonummella.

Alkuun tuhti ja herkullinen tartar.
Alkuun tuhti ja herkullinen tartar.
Karitsaa kahdella tapaa.
Karitsaa kahdella tapaa.
Vanilja crème brûlée ja mustaherukka sorbettia.
Vanilja crème brûlée ja mustaherukka sorbettia.

Lounasaikaan lauantaina ravintola on vasta heräämässä eloon. Paikalla on muutamia asiakkaita, jotka otetaan vastaan erittäin kohteliaasti. Miljöö on moderni ja valoisa ja lista vaikuttaa lyhyeltä, mutta lupaavalta. Alkuruokana tarjoiltu kanttarellikeitto rapean sipulin kanssa maistuu seurueellemme erinomaisesti, samoin ranskalaisten kanssa tarjoiltu tartar, joka riittäisi hyvin täyttämään vähemmän nälkäisen vatsan. Pääruokana tarjoiltu risotto oli kermaisen paksua, fetasalaatti runsas ja maukas, päivän kalana tarjoiltu siika erinomaisen tuore ja kahdella tapaa valmistettu karitsa suussa sulavaa niin kareina kuin ylikypsänä niskanakin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi