Bistro on ravintola myös lapsille

Cumulus-hotellin Bistro-ravintolan lasten ruokalistan takana ovat Meilahden kuudesluokkalaiset ja Vappu Pimiä.

Vappu Pimiä sai asiantuntevaa apua lastenlistan kasaamiseen Meilahden koulun oppilailta.
Vappu Pimiä sai asiantuntevaa apua lastenlistan kasaamiseen Meilahden koulun oppilailta.

Yhteistyössä Restel.

Meilahteen juuri valmistunut 11-kerroksinen Cumulus-hotelli panostaa perheiden ja erityisesti lasten viihtyvyyteen. Perinteiset sisään- ja uloskirjautumisajat on venytetty aamuseitsemästä iltayhteentoista ilman lisämaksua, jotta ne palvelisivat parhaiten erilaisten majoittujien tarpeita. Hotellista löytyy itsepalvelupesula, lounge-tyyppinen oleskelutila ja leikkihuone lapsille. Kunnollista ruokaa on tarjolla ympäri vuorokauden ja mikä parasta, hotellin yhteydessä toimivassa Bistro-ravintolassa on Meilahden koulun 6B-luokan laatima lasten ruokalista.

Alakoululaisten apuna listaa on ollut suunnittelemassa ruoka-ammattilainen ja kahden lapsen äiti Vappu Pimiä

"Päätin, etten yritä keksiä pyörää uudelleen", Pimiä kertoo.

"Lapset halusivat itse listalle melko perinteisiä annoksia, joten niitä sinne laitettiin. Ravintolassa syöminen saa olla vähän herkuttelua, joten liian terveelliseksikään ei heittäydytty."

Pimiä laati ensin ruokalistapohjan, jonka perusteella lapset tekivät valintoja. Pimiän trendikkyys- ja terveellisyyspyrkimyksistä huolimatta koululaisten toiveet noudattivat melko tyypillistä linjaa. Listalta löytyy lasten menujen klassikoita kuten lehtipihvi, hampurilainen ja kananugetit, mutta uutta twistiä tuovat esimerkiksi friteeratut ravut ja mielikuvitukslliset dippikastikkeet. Lapset voivat tilata puolikkaita annoksia myös aikuisten listalta niin halutessaan. 

Tarkkaa hommaa osaavissa käsissä.
Tarkkaa hommaa osaavissa käsissä.

Pimiä toivoo, että Suomessakin siirryttäisin eteläeurooppalaiseen kulttuuriin siten, että lapsia otettaisiin enemmän mukaan ravintolaan. Yhdessä syöminen ilman televisiota, tabletteja ja puhelimia on hänen mielestään tärkeintä ja hän uskoo, että perhe ja avioliittokin voivat paremmin, jos ruokailulle pyhitetään oma aika. Ja jos ruoanlaitto ei aina maistu, kannattaa mennä ravintolaan. 

"Liian usein kuulee sanottavan, ettei ravintolassa voisi käydä lasten kanssa. Ihan hyvin voi: menee vaan. Siellä lapsi oppii käytöstapoja ja myös uutta ruokakulttuurista. Joskus lapsilla menee hermo, mutta se on vain elämää."

Bistroon lapset ovat enemmän kuin tervetulleita, ja siellä on pikkukokeille myös Mini Bistro kokkileikkejä varten. Ruokaa tilatessa lapsi saa itse merkitä laminoituun ruokalistaan, mitä hän haluaa syödä ja kirjoittaa siihen myös nimensä. 

"Kaikissa ravintoloissa ei välttämättä tarvitse olla lapsille omaa listaa, mutta se on mukava lisä. Se saa lapsen tuntemaan itsensä erityiseksi ja tervetulleeksi ravintolaan."

Yksi hotellin kerroksista toimii HUS:n potilashotellina Meilahden sairaalan välittömässä läheisyydessä. Koko kerros on luotu esteettömäksi myös pyörätuolilla kulkeville. Lisäksi Cumulus on lahjoittanut sairaalan käyttöön yhden perhehuoneen pitkäaikaissairaiden lasten perheiden majoitusta varten.

Onneksi jäi aikaa myös sometukselle.
Onneksi jäi aikaa myös sometukselle.

Bistro Cumulus, Tukholmankatu 2. Avataan maanantaina 16. toukokuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi