Bistron brunssilla noudatetaan sekä trendejä että perinteitä

Vuoden 2017 brunssitrendeissä nähdään etnistä, lounasmaista ja kasvispainotteista ruokaa.


Yhteistyössä Bistro Cumulus.


Aamiais- ja brunssiruoka on vuonna 2017 edelleen trendikästä. Hitaiden viikonloppujen aamupala venyy entistä vaivattomammin lounaaseen ja sen tarjonta monipuolistuu: aamulla on yhä trendikkäämpää syödä makeaa, etnistä ja lämmintä ruokaa.

Trendeihin vastataan myös Meilahdessa, Bistro Cumuluksen kevätteemaisella brunssilla, jolla voi herkutella sopivasti viikolla, jolloin kevät virallisesti alkaa, 25.–26. maaliskuuta. Kevät näkyy lautasella monin tavoin.

“Tarjolla on raikasta ja keväistä ruokaa, jossa on paljon kirkkaita värejä” kertoo ravintolapäällikkö Nora Vartiainen.

Kasvisruokatrendin mukaisesti Bistron brunssibuffetissa on runsaasti erilaisia salaatteja, kuten parsasalaattia, kirsikkatomaatti-bulgursalaattia ja kevätsipuli-perunasalaattia, mutta tarjolla on myös paljon vaihtoehtoja sekasyöjille, lämpimiä ruokia unohtamatta.

“Brunssi on brunssi, ei jatkettu aamiainen, joten lounaselementti on vahvemmin mukana”, hotellinjohtaja Petteri Vitikainen sanoo.

Niinpä. Brunssi- ja aamiaistrendi kulkee kiihtyvää vauhtia suuntaan, jossa tarjolla on paljon muutakin kuin aamiaiseksi tai perinteiseksi brunssiksi luokiteltuja ruokia. Bistro Cumuluksessa tämä on otettu huomioon jo aamiaisella: buffetista löytyy perinteisten munakokkeleiden, puurojen ja leipien lisäksi myös esimerkiksi kevätkääryleitä.

Kevätkääryleet ovat muutenkin trendikäs esimerkki: etnisesti inspiroituneet aamiaisruoat kasvattavat tutkimusten ja ruokaennustajien mukaan tänä vuonna suosiotaan entisestään.

Bistrossa halutaan kuitenkin palvella myös perinteisemmän brunssin ystäviä.

“Suosituimmat aamiaisvakiot pysyvät: karjalanpiirakat, munavoi, pekoni ja kananmunat”, Vartiainen muistuttaa.

Ja koska jälkiruokaa pitää aamiaisellakin olla, on Bistrossa tarjolla kakkua ja muita herkkuja – makea herkkuaamiainen on sekin yksi kuluvan vuoden aamiais- ja brunssitrendejä.

Tulevan viikonlopun kevätbrunssi aloittaa Bistrossa teemabrunssien kauden, joka tarjoaa monipuolisia ja vaihtuvia ruokia ajankohtaisiin teemaviikonloppuihin.

“Lähialueella ei ole juuri brunsseja, joten toivoisimme, että brunssistamme voisi tulla perinne lähialueen perheille tai kaveriporukoille. Meille kaikki ovat tervetulleita”, Vitikainen sanoo.

Töölön tullin ja Meilahden sairaalan risteyksessä sijaitsevaan Bistroon on myös helppo tulla. Risteyksessä pysähtyy monta raitiovaunua ja lukemattomia busseja, joilla pääsee nopeasti (ja maha täynnä) myös kotiin.

Parasta brunssissa on kuitenkin se, että se on rauhallinen, kiireetön ruokailu, jolloin voi viettää yhteistä aikaa läheisten ja ystävien kanssa. Silloin on lupa nauttia, herkutella ja ottaa vaikka lasillinen kuohuvaa.

“Mikäs sen keväisempää kuin kuplat”, Vitikainen sanoo ja hymyilee.

Bistro Cumuluksen kevätbrunssi la-su 25.–26.3. klo 12–16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi