Boneless laajensi Ullanlinnaan ja otti myyntiin somessa hehkutetut burgerit: "Hampurilaispiireissä todellinen legenda"

Friteeratusta kanasta ja smash-burgereista tunnetun ketjun vauhti ei laantuakseen.

Sipulihampurilainen on Boneless-ketjun uusin tulokas.
Sipulihampurilainen on Boneless-ketjun uusin tulokas.
  • Mikä: Boneless-ketjun uusi ravintola
  • Missä: Vuorimiehenkatu 12, Helsinki
  • Mitä uutta: Sipulihampurilainen

Aika lailla tasan vuosi sitten juhlittiin pikaruokaketju Bonelessin uuden, Jätkäsaareen avautuneen kivijalkaravintolan avajaisia. Suositun ketjun vauhti ei näytä hidastumisen merkkejä, päinvastoin! 

Uusin Boneless-ravintola avautui marraskuun alussa Ullanlinnaan, jota ei lähtökohtaisesti tunneta street food -ravintoloista. 

“Asiakkaat ovat löytäneet Boneless Ullanlinnan ainakin ensimmäisen kuukauden myynnin perusteella", Boneless-ketjun perustaja Dean Lyijynen kertoo.

Boneless Ullanlinna avasi ovensa viime vuoden lopulla.
Boneless Ullanlinna avasi ovensa viime vuoden lopulla. Kuva: Boneless

Vuonna 2017 perustetulla Bonelessilla on tällä hetkellä ravintolota vain Helsingissä, mutta suunnitelmia pääkaupungin ulkopuolelle laajentamiseksi on jo tehty. Korona-aika on nimittäin osoittanut, että laadukkaalle, nopeasti valmistuvalle ja helposti kuljetettavalle ruoalle riittää kysyntää.

Uuden ravintolan myötä ketju haluaakin laajentaa myös kuljetuspalvelun jakelualuetta.

LUE LISÄÄ: Koronavuoden voittaja laajensi Jätkäsaareen - Bonelessin burgereita himoitaan nyt enemmän kuin koskaan: "Älkää ikinä lähtekö pois"

"Olimme jo jonkin aikaa etsineet uudelle franchise-yrittäjälle ravintolatilaa, joka ei olisi aivan ydinkeskustassa, mutta lisäisi sopivasti Wolt-jakelun peittoa.”

Hampurilaishistrian legenda Bonelessin ruokalistoille

Yksi suositun Boneless-ketjun salaisuuksista piilee maukkaissa, huolella valmistetuissa tuotteissa. Yksi ravintolan ehdottomasti maistamisen arvoisista uutuustuotteista on burgerimaailmassa legendana tunnettu Oklaholman sipulihampurilainen, joka on saanut paljon hehkutusta myös Facebookin Burger Lovers Finland -ryhmässä.

“Oklaholma Onion Burger on hampurilaispiireissä todellinen legenda, ja halusimme kunnioittaa tätä legendaarista hampurilaista tekemällä siitä oman versiomme", Lyijynen kertoo uutuudesta.

Yleisesti sipulihampurilaisen isäksi on tunnustettu Ross Davis, joka omisti Hamburger Inn nimisen ravintolan Ardmoressa Oklaholmassa. Koska liha oli kallista ja sipuli halpaa, alkoi Ross painamaan ja hieromaan pihvien päälle ohuen ohueksi suikaloitua sipulia, jolloin se sulautui osaksi pihviä. Sipuli paistui pihvistä irtoavassa rasvassa ja lihaa säästyi hampurilaisen massan kärsimättä ja asiakkaat saivat vatsansa täyteen.

Oklaholma Onion Burgerin eli suomeksi oklaholmalainen sipulihampurilainen syntyi 1920-luvulla ajassa ennen suurta lamaa.
Oklaholma Onion Burgerin eli suomeksi oklaholmalainen sipulihampurilainen syntyi 1920-luvulla ajassa ennen suurta lamaa.

Ross nimesi hampurilaisen Depression Burgeriksi eli lamaburgeriksi ja se maksoi 5 senttiä. 

“Käytännössä Ross Davis valmisti jo 100 vuotta sitten viime vuosina trendikkääksi tulleita smash burgereita. Itse tutustuin aitoon oklaholmalaiseen sipulihampurilaiseen Sid’s Dinerissa El Renossa yli 15 vuotta sitten. Sid’s Diner oli listattu George Motzin Hamburger America -kirjassa, joka toimi omilla työmatkoilla eräänlaisena hampurilaisfanin matkaoppaana osavaltiosta toiseen.”, Antti Suikkari, suositun Facebook-ryhmän Burger Lovers Finlandin ylläpitäjä kertoo.

Bonelessin sipulihampurilainen sisältää kaksi rapeapintaiseksi paistettua naudanlihapihviä, ohuen ohutta sipulia, cheddarjuustoa, rapeaa shalottisipulia, ja dijon-majoneesia.
Bonelessin sipulihampurilainen sisältää kaksi rapeapintaiseksi paistettua naudanlihapihviä, ohuen ohutta sipulia, cheddarjuustoa, rapeaa shalottisipulia, ja dijon-majoneesia.

“Sipulilla on myös tärkeä osa hampurilaishistoriaa, sillä sipuli toimi hampurilaisten lisukkeena jo ennen sinappia, ketsuppia tai juustoa. Esimerkiksi juustohampurilainen keksittiin Kaliforniassa vasta vuonna 1924.”, Suikkari lisää.

LUE MYÖS: Burgeriskenen ikonisimmat sämpylät vihdoin Suomeen! Boneless tuo "kultastandardin" hampurilaisfanien saataville

Vaikka sipuliburgeri keksittiin säästösyistä, Bonelessin versiossa ei lamasta ole tietoakaan, sillä lihaa annoksessa on normaali määrä.

"Lisäksi toimme mukaan pientä Boneless twistiä, eli teimme hampurilaisesta oikean sipulipommin lisäämällä annokseen pihvin kanssa paistuvan sipulin lisäksi paahdettua salottisipulia sekä oman dijonsinappi-sipulimajoneesimme.”, Bonelessin Lyijynen toteaa.

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 16:31

Hyvä artikkeli.
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/ulkomaiset-lehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viinilehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viikkolehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viihdelehdet/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi