Koronavuoden voittaja laajensi Jätkäsaareen - Bonelessin burgereita himoitaan nyt enemmän kuin koskaan: "Älkää ikinä lähtekö pois"

Uusi Boneless-ravintola avasi ovensa Jätkäsaareen.

Kuva: Boneless
  • Mikä: Boneless ketjun ensimmäinen kivijalkaravintola
  • Missä: Välimerenkatu 24
  • Mitä: Friteerattua kanaa ja smash burgereita

Tammikuun viimeisenä perjantaina Kampin ja Redin kauppakeskuksista tuttu Boneless-ravintolaketju vietti ensimmäisen kivijalkaravintolansa avajaisia Jätkäsaaressa.

Innokkaimmat asiakkaat pääsivät maistelemaan ketjun tuotteita jo muutama päivä etukäteen, kun ravintola ilmestyi Woltin tilausmyyntiin avajaisviikon tiistaina. Mehukkaalle frittikanalle ja smash burgereille riittää selvästi kysyntää, sillä yrittäjään mukaan tuotteita myytiin ensimmäisinä Wolt-iltoina todella hyvin, vaikka mainostamaan ei oltu vielä ehdittykään.

"Asiakkailta on tullut paljon kiitosta ja parhaat hymyt aiheutti palaute, missä asiakas toivotti elämänsä parhaan hampurilaisen jälkeen meidät tervetulleeksi Jätkäsaaren ja pyydettiin, että älkää ikinä lähtekö pois, paitsi Ouluun tai Tornioon, tuore Boneless yrittäjä Noor Ghulam nauraa.

Tuore yrittäjä Noor Ghulam (vas.) ja Bonelessin perustaja Dean Lyijynen.
Tuore yrittäjä Noor Ghulam (vas.) ja Bonelessin perustaja Dean Lyijynen. Kuva: Boneless

Tavoite: Yli 30 Boneless-ravintolaa ympäri Suomen

Boneless Jätkäsaari on ravintolaketjun ensimmäinen yrittäjävetoinen ravintola, ja lähivuosina Bonelessin tavoitteena on avata ravintoloita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Lähivuosina friteerattua kanaa ja smash burgereita pitäisi löytyä peräti yli 30 ravintolasta ympäri Suomen. Laajentuminen aiotaan toteuttaa yrittäjävetoisesti franchise-mallilla.

"Boneless Jätkäsaari toimii meille monella tapaa pilottiprojektina, sillä aiemmat omat ravintolamme ovat olleet kauppakeskuksissa. Ensimmäinen yrittäjä löytyi omista työntekijöistämme, joten pääsimme todella nopeasti liikkeelle ja emme joutuneet kuluttamaan aikaa ja energiaa Boneless-fiiliksen tai annosten opetteluun. Toisaalta tämä antaa meille mahdollisuuden koeponnistaa konseptiamme kivijalkaravintolassa, kun konsepti viedään pois kauppakeskusympäristöstä", kertoo Dean Lyijynen, yksi Boneless-ketjun perustajista.

Boneless tunnetaan etenkin mehukkaasta frittikanasta ja smash burgereista.
Boneless tunnetaan etenkin mehukkaasta frittikanasta ja smash burgereista. Kuva: Boneless

Aiemmin Boneless Kampin ravintolapäällikkönä toiminut Ghulam kertoo olleensa valmis kokeilemaan yrittäjyyttä heti, kun siihen aukesi tilaisuus.

"Tunnen Bonelessin annokset ja konseptin, ja uskon, että Bonelessin luuttomalle frittikanalle ja burgereille löytyy kysyntää myös Jätkäsaaressa. Deanilta ja koko tiimiltä saamani tuki on ollut uskomatonta, enkä ikinä olisi uskonut, että ravintola pystytään saamaan auki kuukaudessa", Ghulam kertoo.

LUE MYÖS: Burgeriskenen ikonisimmat sämpylät vihdoin Suomeen! Boneless tuo "kultastandardin" hampurilaisfanien saataville

Uudet tilat etsinnässä

Korona-aikana nopeasti valmistuvalle, laadukkaalle ja maukkaalle ruualle on riittänyt kysyntää, ja Bonelessissa toimitus- ja noutomyynti onkin kasvanut kohisten. Vaikka uuden ravintolan avaaminen onkin rohkea liike keskellä koronavuotta, Jätkäsaaren ravintola auttaa ketjua kasvattamaan ruoan kuljetuspalvelun jakelualuetta laajemmaksi.

"Olemme selviytyneet korona-ajasta yllättävän hyvin, josta voimme olla kiitollisia kaikille asiakkaillemme. Myyntimme on käytännössä kasvanut kuukausittain toukokuusta lähtien. Toimitusmyynnissä lähettipalvelun kulut toki haukkaavat katetta, mutta kannattavuus syntyy volyymin kautta", Dean Lyijynen kertoo.

"Kun kuulimme vapautuvasta ravintolatilasta Jätkäsaaren keskellä, tartuimme heti tilaisuuteen, jotta saamme laajennettua Woltin jakelualuetta muun muassa Lauttasaareen."

Take away -myynti on kasvanut ketjussa hurjaa tahtia.
Take away -myynti on kasvanut ketjussa hurjaa tahtia. Kuva: Boneless

Boneless-ketjulla on tällä hetkellä kolme ravintolaa Helsingissä ja laajeneminen muualle pääkaupunkiseudulla siintää vahvasti tulevaisuudessa. Espooseen etsitään tällä hetkellä sekä tilaa että yrittäjää, Vantaalta puuttuu enää pelkkä tila, yrittäjä on jo tiedossa.

"Pääkaupunkiseudun valloituksen jälkeen suuntaamme katseemme muihin isoimpiin kaupunkeihin", Lyijynen visioi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi