Burgeriskenen ikonisimmat sämpylät vihdoin Suomeen! Boneless tuo "kultastandardin" hampurilaisfanien saataville

Boneless-ketju tietää, että burgerisämpylöillä todella on väliä.

Kuva: Boneless

Moni suomalainenkin on saattanut kuulla maailmalla suurta suosiota nauttivista Martin's Potato Rollseista. Niitä kutsutaan ei enempää eikä vähempää kuin täydellisiksi hampurilaissämpylöiksi.

Nyt näitä ikonisia saa myös Suomesta ravintolaketju Bonelessin ansiosta. Hampurilaissämpylöitä pääsee toistaiseksi maistamaan Redin ja Kampin toimipisteissä lounasburgereiden muodossa.

"Hampurilaissämpylöiden kultastandardi"

Martin’s perunasämpylöitä on valmistettu Pennsylvaniassa vuodesta 1955 alkaen, ja yritys on kasvanut amerikkalaiseen tyyliin autotallista maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Martin’sin kullankeltaisten ja pehmeiden perunasämpylöiden reseptin juuret löytyvät kuitenkin Hollannista.

"Martin’s potato rollsit eli suomalaisittain perunasämpylät ovat nousseet viimeisen 15 vuoden aikana todellisen ikonin asemaan. Martin’sin sämpylöitä käytetään muun muassa ympäri maailmaa kasvaneessa Shake Shack ravintolaketjussa", kertoo Dean Lyijynen, yksi Boneless ketjun perustajista.

Kuva: Boneless

"Myös Youtubessa suositun The Burger Show:n juontaja ja ravintoloitsija Alvin Cailan kutsuu Martin’s potato rolleja hampurilaissämpylöiden kultastandardiksi", Lyijynen jatkaa.

Täydelliset hampurilaissämpylät eivät hajoa käsiin

Mikä tekee juuri kyseisistä sämpylöistä niin ihmeellisiä?

Bonelessin hampurilaiset valmistetaan smash-menetelmällä, jossa rasvainen jauheliha prässätään tulikuumaa parilaa vasten rapean paistopinnan saamiseksi. Bonelessin käyttämässä jauhelihassa rasvaa on peräti 30 prosenttia, mikä tekee burgereista todella mehukkaita. Mehukas pihvi vaatii paljon myös hampurilaissämpylältä.

"Martin’s perunasämpylät ovat täydellisiä hampurilaissämpylöitä. Sämpylän maku tulee perunasta ja aidosta voista. Sämpylöiden rakennetta voisi kuvailla vaahtokarkkimaiseksi eli se on superpehmeä mutta sitkoinen, joten sämpylä kestää mehukkaan burgerin kosteuden ongelmitta eikä hajoa käsiin", Lyijynen kertoo.

Sämpylät tulevat ravintolaan Ruotsin kautta

Martin’sin sämpylöitä on suuren suosion vuoksi ollut todella vaikea saada Euroopan puolelta, koska valtaosa yhtiön tuotannosta on kulunut Amerikan valtavilla hampurilaismarkkinoilla. Viime vuosina Martin’s on avannut uusia tuotantoyksiöitä muun muassa Texasiin ja tuotannon laajentumisen myötä Martin’sin sämpylöitä riittää vihdoin myös vientiin.

Kuva: Boneless

Boneless-ketjulle sämpylät tulevat Ruotsin kautta.

"Saimme pienenä sisäpiiritietona kuulla, että ruotsalainen jakelija aloittaa Martin’sin sämpylöiden jakelun Ruotsissa ja otimme heti heihin yhteyttä. Aluksi tarjolla on vain pienempiä Martin’s perunasämpylöitä ja niitä pääsee maistamaan Redin ja Kampin kauppakeskusten Boneless ravintoloiden lounasburgereissa. Jatkossa, kun saamme myös isompia sämpylöitä niin Martin’sin sämpylät ovat tarjolla myös lounaan ulkopuolella", Lyijynen kertoo.

 

LUE MYÖS: Neljä uutta ravintolaa vuodessa - näin Friends & Brgrs teki sen

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi