Brooklyn Cafe

Turkey on plain bagel, 5,50 e

  • Lämmin vesirinkeli, salaattia, kalkkunaleikettä, tomaattia, majoneesia, sinappia, mustapippuria

Harvoin olen joutunut hieromaan silmiäni yhtä paljon kuin viime kuukausina työmatkallani, joka kulkee osan matkaa Fredrikinkatua pitkin. Viiskulmassa, vastapäätä pian edesmennyttä Popparienkeliä sijaitseva pikkukahvila on nimittäin ollut aamusta iltaan kuin naulalla lyöty. Ei aikaakaan, kun pieni kulinaristinen Neiti Etsivä minussa heräsi ja käppäilin muina miehinä Brooklyn Cafén ovesta sisälle.

Brooklyn Cafén hillitömän suosion syitä ei ole ensi alkuun helppo keksiä. Itse kahvila on pieni ja sijaitsee katutason alapuolella ikuisessa varjossa. Liikehuoneisto näyttää siltä, että remontti on tehty satasen budjetilla, yhdessä illassa. Itse lista on melko suppea; kahvia, brownieta ja bageleita. Tätä on tosin kompensoitu melko ylävireisillä hinnoilla. Puoli vaaksaa halkaisijalta oleva kuivahko bagel, jossa on täytteenä kolme siivua marketin halvempaa kalkkunaleikettä kustantaa nimittäin 5,5 euroa.

Naukkailen kahviani, joka on kyllä melko hyvä, ja tarkkailen muuta asiakaskuntaa. iPhonejaan ja läppäreitään näpyttelevät erittäin liukuvilla työajoilla varustetut pipopäät ovat vahvasti edustettuina. Ja ovi käy kaiken aikaa kun sisään pukkaa freelanceraadeeta ja indiedokkarituottajaa.

Vasta kolmannella käyntikerralla kohtaan paikan omistavat newyorkilaissisarrukset, jolloin Brooklyn Cafén suosio alkaa hiukan avautua. Pirteä periamerikkalainen asiakaspalvelu on nimittäin Suomessa jotain niin harvinaista, että se vetää tällaisen viidennen polven sudeettisavolaisen hiukan hämilleen. Tilaan taas ylihintaisen bagelin, ja saan palkaksi viehättävän hymyn sekä muutaman sekunnin ihanan merkityksetöntä small talkia. Poistun typerä virne kasvoillani ulos, ja vasta toimistolla ostostani tarkemmin tutkiessani rupeaa nättien nykiläissiskosten minirinkeliin sortuminen hiukan korpeamaan.

Plussat ja miinukset

+ Hyvä kahvi
+ Viehättävä palvelu
+ Auki puoli seitsemästä
- Kovat hinnat
- Vaatimaton bagel

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi