Burgerirakkautta: Kitch

Ravintola Kitchin keittiömestarin mielestä Kitch Burger on täydellinen sellaisena kuin se on.

Tällainen herkku on Kitch Burger.
Tällainen herkku on Kitch Burger.

"Luin Hesarista joskus aikoinaan, että burgeri on kova juttu. Käytiin syömässä sellaiset ja päätettiin, että tehdään itse parempi", kertoo ravintola Kitchin perustaja Kalle Sivén.

Sivén liputtaa Kitch Burgerin puolesta, eikä syyttä. Hamppari on ollut  asiakkaiden kestosuosikki ravintolan perustamisesta lähtien viisi vuotta sitten. Burgerissa on jauhelihapihvi, vuohenjuustoa, tapenadea, tomaattia ja salaattia. Koko komeus tarjoillaan lähileipomon kokojyväsämpylän välissä ja patatas bravasien, chilimajoneesin ja aiolin kanssa.

Kitch Burgerista on lanseerattu asiakkaiden toiveesta myös tuplaversio, jossa on kaksi 180 gramman jauhelihapihviä, valtava lohmare vuohenjuustoa, iso köntti mozzarellaa ja muita herkkuja. Jo yhden pihvin burgeri on vaikea syödä kokonaan, mutta burgerin luoja, Kitchin keittiömestari Anton Von Troil kertoo, että tuplakitchiä tilataan - ja myös syödään - muutama kappale päivässä.

"Ne, jotka sen tilaavat, jaksavat kyllä syödäkin sen."

Kitchin keittiömestari Anton Von Troil on Kitch Burgerin luoja.
Kitchin keittiömestari Anton Von Troil on Kitch Burgerin luoja.

Kitch Burger on klassikko, joka tulee pysymään ravintolan listalla ikuisesti. Von Troil loihtii klassikolle kuitenkin erikoiskilpailijoita toisinaan vaihtelun vuoksi. Niitä ovat esimerkiksi hirviburgeri, nyhtöpossuhamppari, lammasburgeri ja häränrintahampurilainen. Spesiaaliburgereita löytää silloin tällöin ravintolan seinätaululta, mutta listalle ne eivät päädy.

Ravintola Kitchin kaikki kalusteet ovat lautasia myöten kierrätettyjä.
Ravintola Kitchin kaikki kalusteet ovat lautasia myöten kierrätettyjä.

Klassikolla on ikää viisi vuotta, ja se on säilynyt kaiken aikaa lähes muuttumattomana. Ensimmäisestä versiosta vaihdettiin vain cheddar vuohenjuustoon, jotta burgeri erottuisi kilpailijoistaan. Muita muutoksia Kitch Burgeriin ei ole tulossa.  

"Tämä on täydellinen burgeri sellaisena kuin se on", sanoo Von Troil. "Mitä sitä hyvää muuttamaan."

Von Troil tietää mistä puhuu. Burgerirakkauttaan hän todistaa kotonaan riippuvalla valokuvalla, johon on ikuistettu itse luodun annoksen raaka-aineet. Oman ravintolan burgeria on vaikea päihittää, mutta jos Kitchiä ei oteta huomioon, mistä löytyy Von Troilin mielestä Suomen paras burgeri?

"Oulusta. Kauppuri 5:ssä on burgeri, joka on hyvin pitkälti itse tehty. Arvostan sitä."

Ravintola Kitch, Yrjönkatu 30, on heinäkuussa avoinna ma-ti 14-22, ke-la 14-23. Lounasruokailu palaa kesälomalta 5. elokuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi