Bystro sulki ovensa – tilalle avataan ravintola Sue Ellen

Ikoniselta tv-sarjalta tiettävästi nimensä saanut Sue Ellen avaa ovensa marraskuussa.

Kuva: Sue Ellen

Puolisentoista vuotta sitten, juuri ennen kuin uutinen Henri Alénin ja Tommi Tuomisen kunnianhimoisesta projektista nimeltä Finnjävel julkistettiin, avasi slaavilaisravintola Bystro ovensa. Perinteistä suomalaista fine diningia edustava Finnjävel sai kylkeensä helposti lähestyttävän, iloluontoisen blinilän, jossa myytiin vodkaa grammoittain. 

Finnjävelin elon hetkiä on jäljellä vielä huhtikuuhun saakka (ravintolaa aiottiin alusta asti pitää auki sellaisenaan vain kaksi vuotta, ja nettisivuilla alkoi jo perustamishetkistä lähtien pyöriä laskuri), mutta Bystro on nyt tullut tiensä päähän. Sen ovet suljettiin syys-lokakuun vaihteessa ja kaviaarit syötiin loppuun. 

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: tiloissa aloitettiin heti työt, ja marraskuun ensimmäisellä viikolla siihen aukeaa ihan uudentyyppinen ravintola. Sue Ellen

Moni muistaa vuonna 1978 päivänvalon nähneestä tv-sarja Dallasista tutun Sue Ellen Ewingin, aikansa ikonin ja voimanaisen, jota näytteli niin ikään ikoninen Linda Gray. Ennakkotietojen mukaan ravintola Sue Ellen tulee olemaan kuin esikuvansa: se on persoonallinen ja vahva ravintola, joka on pullollaan etelän vieraanvaraisuutta, rouheaa ruokaa, mereneläviä ja grilliherkkuja sekä tietysti dallasilaista dramatiikkaa.

Nettisivujen teksti "dining room & bar" kielii rennosta meiningistä ja siitä, että Sue Ellenin luo voi pistäytyä myös lasilliselle. Meitä ainakin kiinnostaa – ja pöydän marraskuulle voi varata jo nyt!

Sue Ellen, Eteläranta 16. Avataan 3. marraskuuta. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi