Canvas Festival on mukavuusalueella

Uusi kaupunkifestivaali muuttaa vanhan tehdasalueen katukulttuurin näyttämöksi Jyväskylässä.

Jyväskylän Canvas Festival muuttaa Kankaan paperitehtaan rouhean raunioalueen keskisuomalaisen katutaiteen näyttämöksi 31. elokuuta 2013. Kaikille avoimella mukavuusalueella kohtaavat paikallinen musiikki, skeitattava taide ja oman kylän ruoka.

Monipuolinen ympäri vanhan tehdasmiljöön ulko- ja sisätiloja levittäytyvä ohjelma, lähiruoka ja vapaus itse tekemiseen kutsuvat kaupunkilaisia yhteiselle Comfort Zonelle, jossa on sallittua osallistua ja ottaa rennosti.

"Uudessa festivaalikokonaisuudessa elävä musiikki, DJ-kulttuuri, graffititaide, skeittaus ja katutanssi kulkevat iloisesti yhdessä koko kauniin lauantai-illan ajan. Festarialue rakennetaan niin, että on ihan sama mihin istahdat tai kellahdat, niin näet ja koet jotain mielenkiintoista ympärilläsi" kertoo tapahtuman ohjelmavastaava Ossi Valpio.

Kello 16 starttaavan Canvas Festivalin ikäraja on 18-vuotta. Puoleen yöhön kestävässä tapahtumassa kävijät voivat muun muassa osallistua katutanssibattleihin, graffitien tekemiseen ja tarttua mikkiin Open Mic -lavalla. Iltaohjelmassa nähdään Jyväskylä-taustaiset orkesterit Soul Valpio Band sekä Yona ja Orkesteri Liikkuvat Pilvet. Juhlakansaa tanssittaa myös JKL All Stars, eli leveä rivi kaupungin kovimpia DJ:tä. Lisää ohjelmajulkistuksia on tulossa kesän aikana.

Tapahtuman ravintolatarjonnan teemana on rehellinen ja lähellä valmistettu ruoka. Festarilaiset pääsevät nauttimaan kohtuuhintaisista liha- ja kasvisruuista sekä makeista herkuista.

Skeittauksen ja taiteen liitto

Kankaan alueelle rakennetaan nuorten taiteilijoiden ja paikallisten skeittareiden suunnittelema taideteos, joka on yleisön käytössä koko tapahtumaillan ajan. Visuaalisesti näyttävälle skeittiparkille etsitään kiinteää sijoituspaikkaa, että se saataisiin palvelemaan Jyväskylän nuorisoa ja ympäristöä myös tulevina kesinä.

"Parhaimmille rullaajille on tiedossa siistejä palkintoja", sanoo skeittipuolesta vastaava Petro Kukkonen.

Talkoohengessä järjestettävä Canvas Festival on keskisuomalaisten kulttuurituottajien yhteinen voimannäyte. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä monivuotinen perinne, joka elää ja kasvaa paikallisten nuorten tarpeita ja mielipiteitä kunnioittaen.

Kankaan paperitehdas vuonna 2010.
Kankaan paperitehdas vuonna 2010. Kuva: Wikipedia / Antti "Jogi" Poikola

Tapahtuma alkaa 31.8.2013 klo 16. Kankaan paperitehtaan entinen pääportti löytyy osoitteesta Kympinkatu 3. Tehtaalle pääsee Jyväskylän keskustasta kävellen 10 minuutissa. Polkupyörille on järjestetty vartioitua parkkitilaa.

Liput maksavat ennakkoon 15 euroa ja portilta 19 euroa.


Lue lisää tapahtuman nettisivulta ja Facebookista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi