Dong Bei Hu China Tiger

Siellä missä on kaksi helsinkiläistä kulinaristia viime kuukausina kohdannut, on puhuttu kahdesta uudesta ravintolasta; Kalevankadun Saffronista sekä Korkeavuorenkadun Dong Bei Husta. Helsingin Chinatown on pitkään sijainnut Annankatu–Kalevankatu-akselilla. Ei sijaitse enää, Museokadulla aikaisemmin operoineen Dong Bei Hun avattua ovensa ruokabloggaajien läksytyksestä kyseenalaista mainetta niittäneen Nuevo Latinon tiloissa, ja räjäytettyä täydellisesti pankin.

Artekin kulmassa sijaitsevan ravintolan sisustus ei ole juurikaan muuttunut edellisen asukkaan jäljiltä; mitä nyt muutama uusi taulu on seinälle ilmestynyt. Palvelu on alusta saakka ystävällistä, joskin hapuilevaa. Dong Bei Hun keittiö on erikoistunut Koillis-Kiinan, Pekingin sekä Sichuanin alueen ruokiin, ja lista on totuttuun tapaan tolkuttoman pitkä; tarjolla on yhteensä 104 eri ruokavaihtoehtoa. Annan eteläkiinalaisten ruokien asiantuntijalleni vapaat kädet valita, eikä aikaakaan kun pöytämme notkuu herkuista. Sichuanilainen ruoka on tunnettu tulisuudestaan, ja ruokalajit on merkitty listaan chilipippurien kuvilla, joiden lukumäärä vaihtelee yhdestä kolmeen. Toisin kuin tavallisissa eurokinkeissä, varoitukset on syytä ottaa tosissaan.

Nautimme illan aikana meduusasuikaleita (13,80 e), munakoisoa korealaisittain (14,90 e), possua makeassa kastikkeessa (15,8e) sekä tirisevää härkää ja mustekalaa pannulla (19,8e), ja huuhtelemme suumme suurilla määrillä kiinalaista olutta. Aitokiinalaisiin ruokiin tottumattomana useat maut ovat minulle uusia ja eksoottisia, enkä osaa sanoa aiheuttaako vahvan umamin maun dashi vai kenties joku tuntematon ainesosa. Ystäväni nyökkäilee hyväksyvästi silmät puoliummessa. Erityisen suuren vaikutuksen tekevät kastikkeet, jotka ovat ihastuttavan omaperäisiä ja erilaisia. Hinta-laatusuhde on erinomainen, joskin näillä hinnoilla olettaisi saavansa paperisen ruokaliinan sijaista kankaisen.

Vilkuilen syödessämme naapuriseurueiden reaktioita, ja huomaan samaan autuaan ilmeen monien kasvoilla. Dong Bei Hu ei jätä tilaa mussutukselle, vaan ottaa väkisin paikkansa kaupungin parhaana kiinalaisena ravintolana. 

Kehumme

  • makuja
  • fiilistä

Moitimme

  • palvelua

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

Blaahbas

4.7.2012 10:32

Jos kaupungin paras Kiinalainen ravintola tarkoittaa sitä, että ruoka tehdään hyvistä raakaaineista, liha kypsytetään hyvin ja sen jälkeen koko komeus uitetaan hapanimeläkastikkeeseen listan kastikkeesta riippumatta niin itsekin osaisin tehdä vastaavaa ruokaa milloin vain. Kaksi kertaa olen käynyt ja tilannut toisella kerralla porsasta valkosipulikastikkeessa ja toisella kertaa kanaa pippuri chili kastikkeessa, mutta molemmilla kerroilla makumaailmana oli vain ja ainoastaan halpahallin hapanimeläkastikkeen maku. Muuten ihan ok mesta, mutta valitettavasti en ole kyseisen kastikkeen ystävä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi