Ensimmäisenä Suomessa: Blockfest ottaa käyttöön maksurannekkeet

Miltä tuntuisi maksaa festarijuomat kättä nostamalla? Pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali Blockfest siirtyy maksurannekkeisiin.

Kuva: Intellitix

Elokuussa Tampereella järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfestilla ei tarvitse enää kantaa käteistä tai korttia mukana lainkaan, jos ei halua. Blockfestissä kaikki ostokset aina juomista fanituotteisiin tehdään nimittäin maksurannekkeella. Samantyyppiset maksurannekkeet ovat jo käytössä maailman suurimmissa yleisötapahtumissa Tomorrowlandissa ja Coachellassa. Suomessa Blockfest on ensimmäinen suomalainen festivaali, joka hyppää modernin maksamisen kelkkaan.

Vastaavan tuottaja Kalle Kallosen mukaan maksuranneke takaa Blockfestin kävijöille festarikokemuksen, jossa huolet kadonneesta lompakosta tai pitkistä ostosjonoista voi unohtaa.

Maksuranneke toimii sekä tapahtuman sisäänpääsyrannekkeena että maksuvälineenä. Rannekkeeseen voi ladata rahaa ennakkoon ja tapahtuman aikana verkossa. Tarvittaessa käytössä ovat myös tapahtuma-alueella sijaitsevat latauspisteet, jotka toimivat kortilla ja käteisellä. Maksurannekkeelle ladattavan summan voi päättää jokainen asiakas itse, ja käyttämättä jääneet rahat voi pyytää takaisin omalle tililleen tapahtuman jälkeen. 

Maksuranneke on kehitetty yhteistyössä festivaaleille ja muille isoille tapahtumille teknologisia palveluratkaisuja tuottavan kansainvälisen Intellitixin kanssa. Mobiilimaksamisen ratkaisuihin erikoistunut Pivo on sovittanut teknologian suomalaisiin maksutapoihin soveltuvaksi.

Blockfest on Pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali, joka juhlii tänä kesänä kymmenvuotista taivaltaan.

Blockfest 2016
Blockfest 2016 Kuva: Julius Konttinen

Blockfest 2017. 18.–19. elokuuta Tampereella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi