Fun diningia Töölöntorilla – Piglets tarjoaa rouheita makuelämyksiä eurooppalaisittain

Moderni eurooppalainen viinibistro Piglets avaa ovensa syyskuussa.

Pigletsin paikalla toimi aiemmin aasialainen ravintola.
Pigletsin paikalla toimi aiemmin aasialainen ravintola.

Le Petit Chaperon Rougen ravintoloitsija avaa uuden ravintolan syyskuussa Töölöntorille. Pigletsin avautumisen myötä Le Petit Chaperon Rouge sulkee ovensa Kanavarannassa.

Piglets tulee olemaan edeltäjäänsä ruokapainotteisempi.

“Ajatus uuden tilan etsimiselle lähti siitä, että saataisiin isompi keittiö ja kattavampi menu”, kertoo ravintoloitsija Marleena Niveri.

Chaperon Rougen tapaan viinilistalla tulee edelleen olemaan kiinnostavia makuelämyksiä ympäri Eurooppaa. Laseittain erilaisia viinejä tulee tarjolle reilu kymmenkunta, loput myydään pulloittain.

Viinilistalla suositaan erityisesti eurooppalaisia pientuottajia, joten viinilistalle on tulossa runsaasti mielenkiintoisia natuviinejä – klassisempia viinejä unohtamatta.

Rehtiä bistroruokaa

Keittiössä vallitsevat modernit eurooppalaiset vaikutteet. Keittiömestari on kotoisin Italiasta, jonka lisäksi inspiraatiota on saatu laajemmaltikin Euroopasta.

Valmiita menukokonaisuuksia ei Pigletsissä ole, vaan annokset valitaan perinteiseen tyyliin a la carte -listalta, jonka pääruokia voi tilata myös jaettavaksi.

Annoksia Niveri kuvailee bistrotyyliin yksinkertaisiksi ja rouheiksi. Kauden raaka-aineista rakentuvalle listalle tulee ainakin pastaa, kalaa ja mereneläviä, ja kasvisannoksiakin on. Ravintolan nimi Piglets ei siis missään nimessä viittaa liharavintolaan, vaikka sitäkin on toki tarjolla.

Asiakaspaikkoja Pigletsissä on noin 40, jonka lisäksi alakerrassa on vanhaan pankkiholviin rakennettu 12-paikkainen kabinetti.

Piglets, 12. syyskuuta alkaen osoitteessa Sandelsinkatu 2

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi