Give some, get some

Uusi suomalaissovellus on suunniteltu iloisiin yllätyksiin.

Kuva: Robert Lindström

Gisges on uusi suomalainen sovellus, jonka nimi on lyhennys sanoista give some, get some. Sen avulla voit tilata puhelimella kaverillesi kahvin, kakkupalan tai vaikka kukkapuskan ja ohjeistaa kaverin kahvilaan hakemaan sen. Kun hän on näyttänyt saamansa viestin kahvilan henkilökunnalle, hän saa yllätyksensä. Kahvia nauttiessaan hänen puhelimeensa ilmestyy sinun kirjoittamasi viesti.

"Ajatus on, että yllätys on moniaistillinen elämys. Kiva viesti ystävälle näkyy, tuoksuu, tuntuu, maistuu ja tulevaisuudessa myös kuuluu, kun viestin mukaan voi liittää myös Spotify-linkin", kertoo Wintom Zecarias, sovellusidean isä. 

"Gisges koukuttaa, koska yllätyksestä ei tiedä etukäteen keneltä se on tai mitä se sisältää. Puhelimeen tulevaa viestiäkin täytyy odottaa kaksi minuuttia, ja se on tänä päivänä pitkä aika", Zecarias selittää.

Odotusajan ajatus on, että kahden minuutin sisällä kahvilaan saapumisesta viestin saaja on jo lunastanut yllätyksensä ja istunut alas sitä nauttimaan. Viestin voi siis lukea samalla, kun maistelee drinkkiä, hodaria tai leivosta - mikä yllätys sitten onkaan. 

Ajatuksen isä Zecarias on yritteliäs mies. Muutama vuosi sitten hän pääsi jututtamaan Rohan Marleyta, miestä, joka tunnetaan yrittäjänä ja legendaarisen Bob Marleyn poikana. Zecarias esitti Suomessa esiintyneelle Marleylle ideoitaan. Ensimmäinen idea oli lompakko, jolla voisi ladata kännykän akun. Marley ei tarttunut ajatukseen, mutta myöhemmin, kun Zecarias otti Marleyhyn yhteyttä Gisgesin tiimoilta, tämä näki ideassa potentiaalia. 

"Gisges on hyvin linjassa oman ideologiani kanssa. Minulle tärkeitä asioita ovat kestävä kehitys, ympäristöystävällisyys, antaminen ja hyvä meininki. Give some, get some", Marley selittää. 

Zecarias sai idean kuultuaan teehuoneella tarinan anteliaasta miehestä, joka jätti eräälle naiselle käsinkirjoitetun viestin ja valmiiksi maksetun juoman ja leivoksen. Mies ohjeisti henkilökuntaa tarjoilemaan naiselle tuotteet, kun tämä saapuu ja antamaan viestin vasta, kun tämä nauttii herkkuja.

"Gisges tuo digitaalisen ratkaisun vanhanaikaiseen tapaan", Zecarias kertoo.

Marleyn ja Zecariasin lisäksi Gisgesin takana on myös markkinointi- ja mainosalan konkareita ja koko joukko muita ammattilaisia. Yhdessä porukka muodostaa Fortune Rookies Oy:n.

Sovellukseen on valikoitu erilaisia kiinnostavia yrityksiä, jotka tarjoavat valmiita paketteja kaverille yllätykseksi. Johan & Nyströmiltä voi ostaa kaverille vaikkapa croissantin ja cappuccinon, Roobertin Herkusta jättitikkarin, Krog Madamesta lasillisen talon viiniä tai pizzan ja oluen. Sovelluksesta voi myös lukea yrityksen tarinan. Omien yllätyksien lisäksi sovelluksesta saattaa löytyä satunnaisia ylläreitä silloin tällöin. Gisges-yllätys on voimassa 90 päivää.

Gisges, iOS ja Android. Ilmainen. Windows Phonella yllärin voi lunastaa myös netissä.

EDIT 27.11. klo 11.02: Korjattu tarina Zecariasin ja Marleyn tapaamisesta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi