Gourmet-pizzaa mukaan 24/7 - Suomen ensimmäinen pizza-automaatti pystytettiin Kauniaisiin: “Olipa tämä mahtava keksintö”

Suomen ensimmäinen pizza-automaatti pystytettiin tammikuussa Kauniaisiin.

Kuva: Fizza

Ympäri vuorokauden auki oleva paikka, josta saat höyryävän kuumaa pizzaa mukaasi vain kolmessa minuutissa. Kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta! Kaikkea tätä tarjoaa Suomen ensimmäinen pizza-automaatti, joka pystytettiin vastikään Kauniaisiin.

Aivan kuin laadukkaassa ravintolassa

Pizza-automaatin takana on Ranskasta Suomeen kaksi vuotta sitten muuttanut Alex Benjamin, joka sai idean konseptiin perheen lomamatkalla.

Kaikki sai alkunsa, kun Atlantin rannikkoa pitkin ajamassa olleelle perheelle iski nälkä ja kaikki ravintolat olivat kiinni. Toiveikkaana perhe otti suunnaksi Googlen ehdottoman pizzerian, joka näytti oleva auki vuorokauden ympäri. Perillä odotti kuitenkin varsin yllättävä näky.

“Toiveikkaina seurasimme reittiohjeita ja hämmästykseksemme päädyimme hiljaiselle parkkipaikalle, jonka reunalla nökötti yksinäisen näköinen pizza-automaatti. Olimme yllättyneitä, mutta nälkäisiä, joten päätimme kokeilla”, Fizzan perustaja kertoo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fizza (@fizza.fi)

Koko perhe odotti innokkaana automaatin ympärillä, ja pian alkoikin tapahtua. Kolmen minuutin kuluttua luukusta tuli esiin höyryävän kuuma pizzalaatikko, joka maistui yllättäen todella herkulliselta - aivan kuin laadukkaassa ravintolassa.

“Tilasimme heti muutaman lisää. Olipa tämä mahtava keksintö!”

“Kylläisinä ja onnellisina Atlanttia kohti körötellessämme mieleemme tuli ajatus, että eivätköhän myös suomalaiset - maailman suurimmat pizzafanit - rakastaisi tätä palvelua.”

Benjamin pisti suunnitelmansa toteen, ja nyt Fizza nimellä kulkevan konseptin ensimmäinen pizza-automaatti löytyy kulinaristien luvatusta kaupungista, Kauniaisista. Vaikka pizza-automaatit ovat uusi asia Suomessa, niitä löytyy runsaasti ympäri maailmaa aina Ranskasta, Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Pizza-automaattien kasvava suosio selittyy Benjamin mukaan osittain myös korona-pandemialla.

Voi siis hyvinkin olla, että pizza-automaatit tulevat lisääntymään lähitulevaisuudessa myös Suomessa.

LUE MYÖS: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"

Pizzakeittiöstä kylmänä automaattiin

Miten automaatista voi oikein saada herkullista pizzaa vain kolmessa minuutissa?

Aivan ensimmäiseksi laadukkaat pizzat valmistetaan erillisessä keittiössä, josta ne toimitetaan paistamista vaille valmiina automaattiin. Asiakkaan tilaamisen jälkeen pizza lähtee paistoon ja saapuu luukusta ulos kirjaimellisesti suoraan uunista.

Halutessaan asiakas voi tilata pizzan myös raakana, jos mieli tekee paistaa pizza mieluummin kotona.

Valikoimissa on seitsemän pizzaa aina suomalaisten suosikkipizzasta Hawaiista aina ranskankermaa ja savulohta sisältävään White Grani -pizzaan. Lisäksi valikoimissa on myös kuukausittain vaihtuva sesonkipizza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fizza (@fizza.fi)

Vaikka pizza-automaatti on ollut avoinna vasta vuorokauden, tyytyväiset asiakkaat ovat ennättäneet kirjoittaa FIzza-kokemuksistaan sosiaaliseen mediaan.

"Todella hyvää! Voin ehdottomasti suositella", eräs käyttäjä kommentoi Instagramissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi