Haaga sai oman korttelikahvilan: Aidot ranskalaiset tuotteet ovat Cafe de la Gare Huopalahden ylpeys

Huopalahden aseman kupeeseen avannut leipomokahvila on paikallisten uusi kohtauspaikka ja leipäkauppa.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Ranskalainen leipomokahvila
  • Missä: Kauppalantie 48, Huopalahden aseman kupeessa
  • Milloin: Ma-pe klo 8-17, la klo 10-14
  • Mitä: Aitoja ranskalaisia leipomotuotteita

Noin minuutin kävelymatkan päässä Huopalahden asemalta sijaitseva Cafe de la Gare Huopalahti on todellinen piilotettu helmi. Leipomokahvila sijaitsee sen verran piilossa, että se pitää tietää, mutta kun tämän salaisuuden saa selville, löytäjä palkitaan monin verroin.

Kesäkuun alussa entisen Café Torpetin tiloihin ovensa avannut Cafe de la Gare Huopalahti ei ole mikä tahansa paikka, vaan aitoihin ranskalaisiin tuotteisiin erikoistunut leipomokahvila. Vitriinistä löytyy ihania herkkuja aina mantelicroissanteista éclair-tuulihattuihin ja tiskin takana tuoreet leivät odottavat noutajiaan.

“Ideana on olla Haagan oma korttelikahvila, leipäkauppa ja paikallisten olohuone”, yrittäjä Minna Pesu kertoo.

Yrittäjä Minna Pesu ja kahvilatyöntekijä Aava Welling valmiina palvelemaan asiakkaita.
Yrittäjä Minna Pesu ja kahvilatyöntekijä Aava Welling valmiina palvelemaan asiakkaita. Kuva: Laura Matilainen

Kahvilan filosofia on peräisin yrittäjäpariskunnan toiselta osapuolelta, kymmenisen vuotta Suomessa asuneelta ranskalaisleipuri Maxime 'Max" Kellialta. Samaan tapaan kuin ranskalaisissa korttelileipomoissa, Cafe de la Gare Huopalahteen voit tulla ostamaan niin tuoreet aamiasleivät kun pysähtyä herkuttelemaan hyvästä tummapaahtoisesta kahvista aitojen ranskalaisherkkujen kera.

“Kahvila tarjoaa aidon ranskalaisen kahvilahetken; ei pelkästään aitoja ranskalaisia tuotteita, vaan mukana on myös kulttuurillinen puoli”, Pesu kertoo ja lisää, että ranskantaitoisen henkilökunnan kanssa voi myös verestää omaa kielitaitoaan.

Yksi ranskalaisherkku ylitse muiden

Kaikki sai alkunsa keväällä 2020, kun Max päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja avata ranskalaisen leipomokahvilan Meilahteen. Kahvila Le Grenier ja sen ihanat paikan päällä leivotut tuotteet löysivät pian tiensä asiakkaiden sydämiin ja pienen kahvilan tilat alkoivat käydä ahtaiksi - oli aika perustaa oma leipomo, Le Moulin.

Roihupellossa sijaitsevassa leipomossa valmistetaan tuotteet sekä Meilahden Le Grenieriin että nyt kaksi kuukautta auki olleeseen Cafe de la Gare Huopalahteen. Laadukkaista raaka-aineista aidolla ranskalaisella leivontaperinteellä valmistetut tuotteet ovat asia, joiden takana yrittäjät seisovat suurella ylpeydellä.

“Leipomon tuotteet ovat aitoja ranskalaisia tuotteita, joita ei edes Helsingistä joka paikasta saa. Tämä on sinänsä harvinaisuus, mutta samalla meidän erikoisuutemme.”

Pain au chocolat kätkee sisäänsä Valrhonan tummaa suklaata.
Pain au chocolat kätkee sisäänsä Valrhonan tummaa suklaata. Kuva: Laura Matilainen

Omaa kieltään leipomotuotteiden laadusta kertoo se, että kehuja on sadellut paljon myös niiltä, jotka tuntevat aidon ranskalaisen tuotteen enemmän kuin hyvin - Suomessa asuvilta ranskalaisilta ja Ranskassa asuneilta suomalaisilta.

“Asiakaspalaute on tärkeää ja otamme sitä todella mielellämme vastaan. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja teemme muutoksia valikoimiimme sen mukaan.”

Kahvilan todellisiksi hittituotteiksi ovat nousseet mantelicroissantit, jotka kehitettiin alun perin pelastamaan vanhaksi menneet croissantit hävikiltä. Nyt nämä perinteiset herkut ovat nousseet taas suureen suosioon, ja pääkaupunkiseudulla voidaankin sanoa olevan tällä hetkellä käynnissä varsinainen mantelicroissantti-buumi.

Mantelicroissantit ovat nousseet asiakkaiden keskuudessa suureen suosioon.
Mantelicroissantit ovat nousseet asiakkaiden keskuudessa suureen suosioon. Kuva: Laura Matilainen

“Oma supersuosikkini on pain au chocolat, joka on jäänyt elämääni ajalta, jolloin asuin Ranskassa. Meidän tuotteessa käytetään Valrhonan tummaa suklaata”, Pesu kertoo.

Arkisin kahvilaan voi piipahtaa myös lounaalle, jossa nautitaan vaihtuvan listan mukaan niin keittoja kuin leipomon tuotteita, kuten quichejä.

Pieni pala Ranskaa Suomesta käsin

Haagan imago on noussut tänä kesänä kertaheitolla; aivan Cafe de la Gare Huopalahden naapuriin avasi kesäkuun alussa ovensa myös espanjalainen viinikahvila Casa Haga. Pesun mukaan alueen palveluiden lisääntyminen on enemmän kuin hyvä asia.

LUE MYÖS: Espanjalainen viinikahvila Casa Haga on haagalaisten uusi olohuone: "Tänne voi tulla, nauttia ja olla kuin kotonaan"

“Haaga ansaitsee sen, että tänne syntyy olohuoneita, joihin voi pysähtyä kävelyretkillä.”

Tähän asti saadun palautteen perusteella voidaan todeta, että tilausta Cafe de la Gare Huopalahden kaltaiselle korttelikahvilalle on ollut.

Huopalahden aseman kupeessa sijaitseva kahvila palvelee hyvin myös junalla matkustavia.
Huopalahden aseman kupeessa sijaitseva kahvila palvelee hyvin myös junalla matkustavia. Kuva: Laura Matilainen

“Palaute on ollut todella positiivista ja ihmiset ovat ottaneet paikan hyvin vastaan. Paikalliset ovat kiitelleet ja tulleet ostamaan uudelleen ja uudelleen samoja tuotteita.”

Vaikka kahvilan on tarkoitus toimia haagalaisten omana kohtauspaikkana, Cafe de la Gare Huopalahteen ovat totta kai tervetulleita kaikki, jotka haluavat nauttia pienen palan Ranskaa Suomesta käsin. Myös lapset ovat erittäin tervetulleita, ja edellisestä kahvilasta tuttu leikkipaikka onkin jätetty paikoilleen ilahduttamaan perheen pienimpiä.

2 kommenttia

Yleisnero

27.7.2021 09:06

Café, ei Cafe.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 00:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi