Helsingin kattojen yllä: kattobaareja löytyy moneen makuun

G Lounge Skybar on rento istuskelu- ja biletyspaikka ydinkeskustan yllä.

Helsinki kaipaa lisää kattobaareja. Mutta usein unohtuvat nekin, jotka täällä jo ovat. 

Vai oletko käynyt G Lounge Skybarissa? Se on vuosi sitten avattu kattobaari kauppakeskus Forumin yllä. G Lounge tarjoaa edullisia juomia ja rentoa meininkiä kahdessa kerroksessa keskellä ydinkeskustaa. Baari on auki joka päivä. 

Yllättävän tilava baari pitää sisällään kaksi ulkotilaa: yläkerran tupakkapaikka Helsingin kattojen yllä ja suloinen parveke alakerrassa. Hot tip: alakerran parveke kuuluu diiliin, jos varaa sen kohdalla olevan loungetilan yksityistilaisuutta varten. 

G Loungen yläkerta on lähes joka suuntaan näkymät tarjoileva lasikuutio, jossa kävijöitä tanssittaa perjantai- ja lauantai-iltaisin dj. Listalta löytyy muun muassa houkuttelevia viinipullotarjouksia ja kompakti kokoelma cocktaileja, jotka ovat pääsääntöisesti omia versioita klassikkodrinkeistä. 

"Cocktailfilosofiani perustuu siihen, että mitä vähemmän aineksia, sitä parempi", kertoo vuoropäällikkö Topi Turunen

"Teemme täällä versioita klassikoista ja joitakin omia, muttemme lähde cocktailkilpailuun, joka on Helsingissä tosi kova."

Tämänhetkisellä listalla ihastuttaa erityisesti lakkacocktail, jonka Turunen kertoo olevan myös paikalle maisemia ihailemaan tulevien turistien suosiossa. Cocktaileista tykkääville hän vinkkaa G Loungen cocktailtorstaista, jolloin kaikki cocktailit myydään tarjoushintaan dj-musiikin tahdissa - koko illan. 

Maisemien ja edullisten juomanautintojen lisäksi G Loungen suurin etu on ehdottomasti lämmin asiakaspalvelu. Kattobaarin asiakkaita kohdellaan ystävällisesti ja kunnioittavasti, ja henkilökunta jututtaa kävijöitä mielellään. 

"Asiakaspalvelu on meille tärkeää. Ihmisten kanssa on kiva jutella, kävivät he sitten kahvilla ostosten lomassa, bissellä töiden jälkeen, cocktaililla viikonloppuna tai bilettämässä porukalla", Turunen sanoo. 

Toinen hot tip: G Loungessa järjestetään Drag Bingo sunnuntaisin kello 18 alkaen. Vapaa pääsy!

G Lounge Skybar & Club, Simonkatu 8. Avoinna joka päivä.


Tsekkaa myös nämä kattobaarit:

  • Sky Room: Jätkäsaaren uuden Clarion-hotellin kattobaari on tyylikäs, rauhallinen lounge, joka tarjoilee uudenlaiset näkymät kaupunkiin. Plussaa: upeat huonekalut ja kiinnostava cocktailmenu. Miinusta: pitkät jonot ja kömpelö palvelu tiskillä.
  • Ateljée Bar: Hotelli Tornin kattobaari Ateljée Bar on pitkäikäinen klassikko, jonka tunnelma on vailla vertaansa. Plussaa: tilavat parvekkeet. Miinusta: ahtaat sisätilat.
  • LeBonk: LeBonkin kattobaari tarjoaa yllättävän terassikeitaan keskustan talojen keskellä. Kesällä viikonloppuisin terassilla on vauhdikas meininki. Plussaa: monipuolinen musiikkitarjonta sekä sisällä että ulkona. Miinusta: kattobaariksi matalalla. 
  • Loiste: Ravintola Loiste Sokoksen talon katolla avaa upeat näkymät Helsinkiin. Loiste henkii ihastuttavaa nostalgiaa, ja ravintolassa voi viettää niin mutkatonta iltaa kuin juhlallisempiakin tilaisuuksia. Plussaa: Loiste on kattobaareista ainoa ravintola. Miinusta: terassi auki vain kesällä. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi