Hiili avaa

Tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon lähiruokaa ja luomua.

Bar 9:n pojat avaavat uuden ravintolan. Kuvassa Scott Moran.
Bar 9:n pojat avaavat uuden ravintolan. Kuvassa Scott Moran.

Hiili avaa

Bar&Bistro Senaatin Hiili aukeaa lokakuun puolivälissä. Uuden  ravintolan nimi tulee ravintolan grillistä, ja Hiili pyrkii asemoitumaan johonkin casualin ja fine dining-ruokailun väliin. Annoksia on burgereista neljän ruokalajin tasting-menuun. Tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon lähiruokaa ja luomua. Ruokailijoille asiakaspaikkoja on reilut 90. Sisustus henkii suomalaisuutta 1950-luvulta nykypäivään, ja siitä vastaavat Mirella Abe ja Katja Rouvinen, jotka voittivat ravintolaa varten Aalto-yliopistolle järjestetyn suunnittelukilpailun. Tilaan kuuluu myös lounge sekä kabinetti, jonka voi avata dj:n stageksi. Viikonloppubrunssia ja kahteen asti yöllä auki olevaa keittiötä kaavaillaan.
Bar&Bistro Senaatin Hiili, Uusi Kluuvi

Fratello avaa

Aleksanterinkadun La Torrefazione saa veljen. Kluuviin avautuva 50 asiakaspaikan Fratello Torrefazione keskittyy ensimmäisen Torrefazionen tavoin lounaaseen ja laadukkaisiin kahveihin. Sisustus Fratellossa tulee olemaan New Yorkin ja Tokion tyyliin raaempi ja teollisempi kuin italialaishenkisessä La Torrefazionessa. Lounaalla on tarjolla yksi annos sesongin raaka-aineista, pari salaattia ja pasta. Annokset tehdään kastikkeista lähtien kokonaan itse. Avajaiset 14.10.
Fratello Torrefazione, Uusi Kluuvi

Kauppahalli Kluuviin

Eat&Joy Maatilatorin väki avaa kauppahallin. Kluuvin ensimmäiseen kerrokseen tulee sesonkimyymälä ja alakertaan tulee itse halli. Tuotteissa panostetaan lähiruokaan ja käsittelyyn. Leipäosastolla leivät leivotaan itse, kalaosastolla muun muassa savustetaan, Markus Maulavirran luotsaamalla lihaosastolla panostetaan lihan leikkauksen ja käsittelyyn, ja juusto-osastolla juustot kypsytetään isoina tahkoina. Tilaan tulee myös raakamaitobaari, josta maitoa voi hakea vaikka omalla tonkalla. 600 neliömetrin kokoinen kauppahalli avataan 15.10.
Eat&Joy Kluuvin Kauppahalli, Uusi Kluuvi

Italia tulee lautasellesi Pääkonttorissa. Kuva: All Over Press
Italia tulee lautasellesi Pääkonttorissa. Kuva: All Over Press

Pohjois-Italiaa Pääkonttorissa

Alto Adige tunnetaan Italian tyylikkäimpiin lukeutuvista valkoviineistä, niin ikään pohjoisen Trentino ja naapurin Franciacorta vastaavasti parhaimmillaan samppanjan veroisista kuohuvistaan. Erikoiseksi saapasmaata ajatellen tekee saksankielisen väestön runsaus edellä mainitussa, joka tunnetaan myös nimellä Südtirol. Kaikki tämä selviää Pääkonttorin maanantaina 5.9. starttaavilla ja kaksi kuukautta jatkuvilla teemaviikoilla. Listalla löytyy alkuun esimerkiksi kurpitsakeittoa ja jokiraputartaria (9,90 e) tai speckillä maustettua risottoa (7,50 e) ja pääksi vaikkapa paistettua nieriää (22,30 e). Aterian päättää makeana marengilla kuorrutettu kastanjapiiras ja aprikoosijäätelö (7,20 e). Viinit toimittaa edullisista hinnoistaan tunnettu osuuskunta Mezzacorona.
Pääkonttori, Mikonkatu 23

Oktoberia Rymy-Eetussa

Rymy-Eetussa juhlitaan  lokakuussa Oktoberfestia. Huikeaa pöytätanssia on myös luvassa. Hintaan (30 e) sisältyy muun muassa litran tuopin ohella Oktoberfest-hattu ja pillin lisäksi kolmen makkaran lajitelma hapankaalin ja perunasalaatin kera. Juhlat pidetään 23.9.–1.10.
Rymy-Eetu, Erottajankatu 15

Nokka isännöi maatilatoria

Nokka avaa ovensa lauantaina ja sunnuntaina iltapäivällä 3.–4.9. koko perheelle. Teemana on lähiruoka: ravintolan tavarantoimittajat esittelevät, maistattavat ja myyvät tuotteitaan kaikille halukkaille. Mukana ovat esimerkiksi Malmgård, Vääksyn Mylly sekä Puutarha Ahlberg.
Nokka, Katajanokanranta 7

Hapansilakkaa Palacessa

Länsinaapurin herkkua ei ensi töikseen yhdistä Palacen kymppikerrokseen, mutta totta se on. Elviira Mäenpää lupaa loihtia keittiössään syyskuun loppuun asti vuorokauden varoitusajalla hapansilakkamoussea, sitrusta ja perunarieskaa (17,90 e) sekä hapansilakkaa, salaattia savustetusta perunasta ja kapriksesta ynnä maalaisleipää (17,40 e).
Palace Gourmet, Eteläranta 10

Lageria Patagoniasta

Kullankeltaisen vaalean lagerin on yli puolitoista vuosisataa luultu periytyvän Tsekeistä ja Saksanmaalta. Mutta ei: maailman menestyvin oluttyyppi on lähtöisin Argentiinan Tulimaasta! Löytö perustuu amerikkalaisten tiedemiesten tutkimukseen, joka jäljittää alkuperäisen hiivan Patagoniaan.

Klubit

Jukebox

Holosoundin Top 3.
Holosoundin Top 3.
  1. Cordova: Paradigm
    ”U-Tern ja jotkin ystävät tekivät tämän ja julkaisivat ilmaiseksi. Rakastan tätä biisiä, ja samalla vihaan, koska mikään mitä soitat sen jälkeen, ei voi vastata 80-luvun fiilisten energiaa tai autenttisuutta. Vokaalit ovat uskomattoman hyvät, ja on vaikea uskoa, ettei tätä ole koskaan julkaistu kunnolla.”
  2. Miss Cheesecake: You Must Create (Faze Action Mix)
    ”Tajusin tämän biisin hienouden soittaessani sitä Bogotassa. Vaikka ulkona oli myrsky, ihmiset jäivät tanssimaan sateenvarjojen alle eivätkä rynnänneet sisälle!”
  3. Cosmonaut Grechko: Singin’ (feat. Joywave)
    ”Jos tämä ei saa ihoa kananlihalle, sinun täytyy kysyä sielusi antajalta rahat takaisin. Vokaalit toimivat todella hyvin melodioiden ja bassolinjan kanssa.”

Holosound Ahjossa 3.9.

Xzibit Circukseen

Autontuunailuista tunnettu jenkkiräppäri Xzibit tulee Helsinkiin. Tänä vuonna julkaistaan muuten miehen seitsemäs albumi.
The Circus 9.9. 14 e

Andy Daniell Ahjoon

Defectedin A&R päällikkö, brittiläinen Andy Daniell tulee Helsinkiin. 24-vuotias miekkonen on ehtinyt tanssittaa väkeä Ibizasta Abu Dhabiin.
Ahjo 9.9.

Marco V ja Orkidea

Yllä mainitut miehet räjäyttävät konemusapotin Circuksessa. Mukana on myös muun muassa hollantilainen Koen Groeneveld. Afterpartyt YK:lla.
The Circus 3.9. 15e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi