H&M palkkasi hijabia käyttävän mallin

Muotijätti ravistelee stereotypioita.

Mariah Idrissi on Hennes & Mauritzin viimeisimpään kampanjaan kiinnitetty kasvo. Hän on ruotsalaisketjun ensimmäinen malli, joka käyttää musliminaisille perinteistä hijabia. Kun Idrissi sai puhelun kykyjenetsijältä, hän epäili, ettei H&M tiedä hänen käyttävän huivia.

"Close the Loop"-videolla itsevarma Idrissi seisoo uhmakkaana oviaukossa, päällään leveälahkeiset leggingsit, pitkä takki, suuret pyöreät aurinkolasit ja ruutukuvioinen huivi. Hän kertoo Fusionin haastattelussa, että H&M kysyi kuinka paljon kaulaa hän voi näyttää, mutta olivat silti hyvin kunnioittavia. Kuvauksissa hänelle järjestettiin yksityinen pukeutumistila ja kontaktia miehiin pidettiin vähäisenä.

"Tuntuu, että naiset, jotka käyttävät hijabia on jätetty huomiotta muotimaailmassa. Meidän tyylillämme ei ole tavallaan ollut väliä, joten on hienoa, että valtava brändi näkee, miten käytämme huivia", Idrissi kertoo Fusionille.

 

Muutkin vaateketjut, kuten DKNY, Tommy Hilfiger ja Mango ovat vuosien varrella ottaneet 1,6 miljardin suuruisen muslimiväestön huomioon Ramadan-mallistoillaan. 

2 kommenttia

Sepuli

29.9.2015 16:20

Burkha-mallistoa odotellessa:) Minulle jokainen toiselle pakotettu symboli, kulttuurillinen tai uskonnollinen, on vain erilainen versio tästä:

http://f.tqn.com/y/history1900s/1/W/2/E/1/yellowstar.jpg

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pisto kasto ravistus

2.10.2015 11:13

Muotijätti ravistelee stereotypioita."
Kuten että musulmaanit vaativat erityisjärjestelyjä? Ei ravistellut ainakaan sitä: "Kuvauksissa hänelle järjestettiin yksityinen pukeutumistila ja kontaktia miehiin pidettiin vähäisenä.".

Tietysti, riippuu käytetystä stereotypian määritelmästä, onko tosiasiaan perustuva yleistys stereotypia. Esim. että ihmisillä on kaksi jalkaa ja kättä. Aina ei ole: https://www.youtube.com/watch?v=stXcSdV7IeU 1:19 -->

H&M ei ravistele, vaan tekee bisnestä. Myös muhamettilaisnaisilla on käytössään rahaa ja heistä huivipäisille kaikki perushenkkamaukka ei kelpaa. Silloin pitää keksiä uutta. Jos joku on valmis maksamaan tarpeeksi esim. säkillisestä paskaa, koska sillä voi vaikka lannoittaa kukkapenkkejään, niin paskasäkkejä kannattaa myydä.
Biolan Kanankakka: https://www.youtube.com/watch?v=PRe5GuKgFR4

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi