HSL:n 500 kaupunkipyörää tulevat käyttöön toukokuussa

Seuraavan vuoden tavoite on jo 1500 pyörää.

Kuva: MNStudio / Fotolia

HSL:n odotetut kaupunkipyörät tulevat toukokuussa. Kesällä 2016 Helsingin kantakaupungista löytyy 500 kaupunkipyörää ja 50 kaupunkipyöräasemaa. Toimintaa pyritään laajentamaan kesäksi 2017 niin, että pyöriä olisi silloin jo 1500 ja asemia 150.

Kaupunkipyörä toimii puolen tunnin ajojaksoissa. Pyörän käyttö yhden päivän aikana maksaa viisi euroa, ja silloin saat päivän aikana polkea aina 30 minuuttia kerrallaan ilman lisäveloitusta. Viikon saa pyöräillä kympillä ja koko vuoden 25 eurolla. Maksun voi hoitaa myös HSL:n matkakortilla. Puolen tunnin ajelun jälkeen pyörä pitää palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräasemalle, jossa on tilaa. Mikäli pyörää käyttää yliaikaa, veloittaa HSL ensimmäisestä puolen tunnin jaksosta 50 senttiä, toisesta euron ja kolmannesta kaksi euroa.Maksimissaan pyörää saa käyttää 5 tuntia kerrallaan.

HSL suosittelee, että palveluun rekisteröidytään etukäteen. Rekisteröitymällä saa pyöräilijätunnuksen ja avainkoodin pyörän noutoa varten. Silloin kaupunkipyörän käyttöönlunastaminen pyöräasemilta on vaivattomampaa. Jotkut pyöräasemat eivät vaadi rekisteröitymistä. 

Pyöräasemia on noin 300 metrin päässä toisistaan kantakaupunkialueella, joka ulottuu Ruoholahteen, Taka-Töölöön ja Sörnäisiin. Kesällä 2017 laajemman pyöräasema-alueen on tarkoitus ulottua Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.

Pyörät ovat käyttövalmiita 2.5. Palveluun voi rekisteröityä huhtikuussa HSL:n sivuilla.

1 kommentti

Lainaa

5.3.2016 23:23

Vihdoin! Tätä on nähnyt niin paljon ympäri Euroooppaa että oli jo aikakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi