HSL:n uusi mobiililippu käy kaikissa liikennevälineissä

Uusi HSL-sovellus mahdollistaa mobiililipun myös bussissa - mutta se on kallis.

Kuva: connel_design / Fotolia

HSL on lanseerannut uuden mobiilisovelluksen, jolla puhelimeen voi ostaa mobiililippuja. Uudenlainen mobiiilippu käy myös HSL:n busseissa ja seutuliikenteessä, mutta se tuntuu hieman kalliilta. Sovellus sentään on ilmainen, mutta sekin on toistaiseksi saatavissa vain Android-puhelimille. HSL lupailee iOS- ja Windows-puhelimille soveltuvat appit vielä loppuvuoden aikana.

Kaikille HSL:n vyöhykkeille on sovelluksessa oma kertalippunsa: Helsinki, Espoo ja Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Sipoo, Kirkkonummi sekä seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3. Sisäinen lippu maksaa 3 euroa ja se on voimassa 80 minuuttia, seutu- ja lähiseutu 2 -lippu maksaa 5 euroa ja se on voimassa niin ikään 80 minuuttia, ja lähiseutu 3 -lippu maksaa 7,50 euroa ja se on voimassa 100 minuuttia.

Tekstiviestillä tilattava Helsingin sisäinen lippu, jolla voi matkustaa raitiovaunuissa, metrossa, lähijunissa, Suomenlinnan lautalla ja muutamalla bussilinjalla, maksaa 2,40 euroa.

2 kommenttia

Lars Vennamo

26.11.2015 11:52

Eilen kävi niin että hyppäsin bussiin ja matkakortilla ei ollutkaan enää riittävästi arvoa, no en sitten päässsyt julkisilla töihin kun eihän kellään ole enää käteistä jolla lippua maksaa. Tämä palvelu kyllä tulee kuin tilauksesta tällaisiin tilanteisiin. 5€ tuosta seutulipusta pitää maksaa käteisellä maksettaessakin, eli sanoisin hinnan olevan ihan ok. Tosin julkinenliikenne alkaa kyllä muutenkin olemaan hinnoiltaan jo aika helvetin kallis. Arvolla jos matkustaa 2 seutumatkaa päivässä, niin melkeen samalla hinnalla voi jo omalla autolla kulkea nuo matkat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lumia 620

27.11.2015 03:56

Miksi samaan aikaan ei voitu julkistaa myös muille pohjille tehtyä sovellusta? Olemme maa, jossa käytetään paljon muitakin sovelluksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi