Huippukokki Matti Jämsén on kuollut 41-vuotiaana

Matti Jämsén, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, menehtyi keskiviikkona 14.10 lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Keittiömestari Matti Jämsén oli intohimoinen kilpailija, ja hän voitti urallaan muun muassa Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005. Arvostetussa kansainvälisessä Bocuse d’Or -kilpailussa Jämsén edusti Suomea kahdesti; vuonna 2015 Jämsén sijoittui vaativassa kilpailussa neljänneksi, mikä tekee hänestä Suomen parhaiten menestyneen Bocuse d’Or -kilpailijan yhdessä vuonna 2019 kilpailleen Ismo Sipeläisen kanssa.

Viime vuosina Jämsén tuli tunnetuksi monista ravintolaprojekteistaan, kuten Järvenpään Citymarketin Sesonki-ravintolasta. Suomen ensimmäisessä grogerant-konseptissa, ruokakaupan ja ravintolan symbioosissa, huippukokki työskenteli vuosina 2018-2020.

Bocuse d´Or Finland -kaksikko vuonna 2015: Matti Jämsén ja Antti Lukkari.
Bocuse d´Or Finland -kaksikko vuonna 2015: Matti Jämsén ja Antti Lukkari. Kuva: ELO-säätiö

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Matti Jämsénin Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant – ruokakaupan ja ravintolan saumaton symbioosi

Vuoden alusta Jämsén perusti pääkaupunkiseudulle uuden Bad-lounasravintolaketjun, jonka avulla hän halusi sekä panostaa lounasravintoloiden tasoon että vaikuttaa ravintola-alan iltapainotteiseen työrytmiin. Kesällä monessa mukana oleva mies johti Raumalla kuunari Kathrinan keittiötä.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Matti Jämsenin seuraava haaste: nostaa lounasravintoloiden tasoa uuden ketjun kautta.

Jämsén on tunnettu myös suorapuheisuudestaan muun muassa erikoisruokavalioita kohtaan. Vuonna 2019 mies perusti kohutun pop up -ravintolan, jossa erikoisruokavalioita tai asiakkaiden erikoistoiveita ei tunnettu.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Huippukokki sanoi ei ruokarajoitteille – Kattaukset loppuunmyytiin parissa päivässä

Suomen Bocuse d’Or -joukkue otti suruviestin vastaan kesken Tallinnassa pidettävien Euroopan osakilpailujen, ja omistaa perjantain 16.10. kilpailusuorituksen Matti Jämsénin muistolle ja Jämsénin perheelle. Kilpailuissa järjestetään hänen kunniakseen hiljainen hetki.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi