Matti Jämsenin seuraava haaste: nostaa lounasravintoloiden tasoa uuden ketjun kautta

Best Adventure of the Day -lounasravintolaketju avaa alkuvuodesta kaksi ravintolaa pääkaupunkiseudulla.

Matti Jämsen
Matti Jämsen

Monessa liemessä keitetty huippukokki Matti Jämsen ottaa seuraavaksi haasteekseen laadukkaiden lounasravintoloiden ketjun. Best Adventure of the Day eli BAD lounasravintolaketju avaa ensin alkuvuodesta Lintulahdenkujalla Sörnäiseissä ja sen perään Säterinkadulla Leppävaarassa ja vuodelle 2020 on suunnitteilla muitakin lokaatioita.

Lounasravintola kiinnostaa Jämseniä monesta syystä.

Yhä useammalle suomalaiselle ulkona syöminen on osa päivittäistä elämää. Tutkimuksien mukaan ravintoloissa käyminen on lisääntynyt kaikilla sektoreilla. Silti reilusti yli puolet ravintolassa syödyistä aterioista syödään lounasaikaan. Kespron hiljattain tuottaman tutkimuksen perusteella suomalaiselle tärkeintä ravintolan valinnassa on sijainti, helppous tai käytännöllisyys sekä ruoan laatu.

Osasyy uuteen aluevaltaukseen on ravintola-alan iltapainotteisuus. Moni ammattilainen päätyy vaihtamaan alaa ja moni valitsee eri alan alkujaankin, sillä ilta- ja yöpainotteinen työ ei kaikille sovellu. Jämsen haluaa nostaa rimaa lounasaikaan palvelevien ravintoloiden kategoriassa, ja näin tehdä niistä houkuttelevamman työympäristön alan ammattilaisille. Asiakkaille se merkitsee innovatiivisempaa, tuoreempaa ja maistuvampaa ruokaa. Sitä, että lautasella on aina laatua.

"Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole, ellei halua mennä ketjujen hallinnoimiin henkilöstöruokaloihin töihin. Erinäisistä syistä moni ei koe niitä itselle sopivaksi työympäristöksi. Yleinen käsitys on, että lounasravintoloiden keittiöissä ei pääse käyttämään ammattitaitoaan tarpeeksi laajasti. Siksi haluan korostaa, että BAD ei ole perinteisessä mielessä henkilöstöruokala vaan lounasaikaan palveleva ravintola, jossa tehdään kunnon ruokaa, alusta asti käsin. Sellaista ruokaa, josta saa energiaa ja iloa duunipäivään, ja jonka äärellä voi arjessa viettää päivän parhaan hetken. Ei pelkästään tankata energiaa", Jämsen sanoo.

Ravintoloita, jotka luo uutta

Jämsenin ravintolat ovat tunnettuja siitä, että ne keskittyvät laadukkaan ruoan lisäksi tarjoamaan asiakkaalle jotain muutakin selkeätä lisäarvoa. Oli se sitten epätavallinen sijainti, kuten grocerant-ravintola Sesonki maailman parhaassa ruokakaupassa K-Citymarket Järvenpäässä, tai rajoja rikkova elämyksellisyys ja palvelumuotoilu, kuten Helsingissä syksyllä avatussa ja loppuunmyydyssä projektiravintola Soromnoossa.

BAD lounasravintoloissa tulee olemaan päivittäin tarjolla kaksi lautasannosta, yksi seisovasta pöydästä tarjoiltava huolella valmistettu kotiruoka, laaja ja laadukas salaattibaari sekä runsas keittopöytä, josta asiakas saa itse koota mieleisensä kokonaisuuden kuten esimerkiksi pho- tai ramen-keiton. Erityisruokavaliot tullaan ottamaan laajasti huomioon, kuten myös asiakkaan omat tarpeet. Esimerkiksi salaatteihin ja keittoihin voi ostaa päivittäin vaihtuvan lisäproteiinin niin halutessaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi