Hulvatonta kabareeta, seksifantasiaa ja mystisiä manausloitsuja – Kallio Kipinöi starttaa perjantaina

Yksi Suomen vanhimmista kaupunkifestareista on kymmenen päivää kestävä rakkaudenosoitus Kallion kulttuurielämää kohtaan.

Kallion Linjat
Kallion Linjat Kuva: Timo Noko / Flickr

Kallio Kipinöi tulee taas. Viikonloppuna starttaava Kallio Kipinöi on yksi Suomen vanhimmista kaupunkifestareista ja se tuo mukanaan yli sata tapahtumaa Kallioon ja sen lähialueille. Jo 21. kertaa järjestettävässä tapahtumassa on vilskettä kymmenen päivän ajan 17.–26. marraskuuta.

Kulttuuriviikot kätkevät sisälleen musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, performanssia, taidetta, workshoppeja ja luentoja. Listasimme mielenkiintoisimmat tapahtumat kyseisestä kulttuurifestarista.

Perjantaina 17. marraskuuta vietetään erikoista seksuaalisuuden tutkimusiltaa nimeltään Sleeping Beuty, jossa osallinen pääsee kokeilemaan seksihalujaan "nukkuvan" esiintyjän kanssa.

Lauantaina 18. marraskuuta kuullaan Leevi and the Leavings -yhtyeen Gösta Sundqvistin tuoreen elämäntarinan kirjoittaneen Timo Kalevi Forssin kertomus rakastetun lauluntekijän elämästä.

Sunnuntaina 19. marraskuuta Dark Tales and Stories -tapahtumassa perehdytään vanhoihin hoito- ja manausloitsuihin runouden kautta. Sisältö pääosin perustuu Elias Lönnrotin vuonna 1880 julkaistuun kirjaan Suomen kansan muinaisia loitsurunoja. Samana päivänä on myös Kallion Musiikkikoulun avoimet ovet, jolloin paikalle pääsee kokeilemaan erilaisia soittimia koko perheen voimin.

Maanantaina 20. kuullaan historiantutkija, dosentti Samu Nyströmin johdolla kuinka Helsinki muuttui sotakaupungista olympiakaupungiksi. Luennolla tutustutaan 1940-luvun Helsinkiin.

Tiistaina 21. esiintyy hulvaton kabaree-ryhmä, jonka käsikirjoituksen takaa löytyy Paula Noronen. Jäikö joku alle? -esitys kertoo arjen kommelluksista ja selviytymisstrategioista, joka antaa humoristisen kuvan yhteiskunnasta, jossa kansalainen haparoi turvaverkon reunoilla ja on "vaarassa lipsahtaa reunan yli".

Keskiviikkona 22. järjestettävässä Olut-Suomi Saunoo - tapahtumassa maistellaan ja arvioidaan erilaisia saunaoluita ja makkaroita kuumilla lauteilla. Saunominen on vain miehille, mutta sen jälkeen ilta jatkuu ravintolassa, johon naisillakin on asiaa. Tapahtuma on vain täysi-ikäisille.

Tapahtumapäivien koko ohjelma on esillä tapahtuman sivuilla.

Lue myös: Helsingissä nähdään osallistava taide-esitys, jossa osallistuja voi päästä toteuttamaan seksifantasioitaan "nukkuvan" ihmisen kanssa.

Kallio Kipinöi -kaupunkifestivaali alkaa perjantaina 17. marraskuuta ja päättyy sunnuntaina 26. marraskuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi