Ikea järjestää kirppistapahtuman sunnuntaina

Kaikkien Ikea-tavaratalojen pihat ja parkkipaikat muuttuvat sunnuntaiaamuna kirpputoreiksi.

Kuva: JackF / Fotolia

Kaikkien Ikea-tavaratalojen ja -lähipisteen piha-alueilla järjestetään sunnuntaina 3. heinäkuuta suuret kirpputorit. Myyntiin voi tuoda kaikenlaista tavaraa ja muitakin, kuin Ikean tuotteita. Kaikki yli 750 ilmaista myyntipaikkaa on varattu täyteen, ja paikoin jonossa on satoja innokkaita myyjiä.

"Tutkimme hiljattain, että puolet suomalaisista ostaa käytettyä tavaraa ainakin kerran vuodessa. Suomalaiset ostavat ylivoimaisesti eniten käytettyä tavaraa perinteisiltä kirpputoreilta. Halusimme osaltamme järjestää mahdollisuuden tähän mukavaan yhteisölliseen tapahtumaan. Tämä taitaa olla yksi suurimmista kirpputoritapahtumista Suomessa", kertoo Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Ikea testasi kierrätysintoa jo touko-kesäkuun aikana kiertopalvelupilotin kautta. Kiertopalvelun tarkoituksena on luoda jälkimarkkinoita ja jälleenmyyntiä käytetyille tuotteille. Asiakkaat saivat tuoda käytettyjä Ikea-ruokapöytiä, -tuoleja ja -lipastoja myytäväksi Suomen tavarataloihin ennakkoon määriteltyä korvausta vastaan.

"Kokemukset kiertopalvelusta olivat erittäin positiivisia. Maassamme oli selvästi kysyntää luotettavalle kanavalle kierrättää huonekaluja, ja kiertopalveluun saapuneet huonekalut on myyty lähes ennätysajassa eteenpäin uusiin koteihin. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja soveltaa erilaisia kiertotalouden malleja liiketoimintaamme. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tehdä käytettyjen Ikea-tuotteiden kierrättämisestä yhtä helppoa ja vaivatonta kuin uusien tuotteiden ostamisesta", kertoo Suvanto.

Ikea-kirpputoritapahtuma sunnuntaina 3.7. klo 9–12 Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Raisiossa, Kuopiossa, Tampereella. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi