Ikoninen klassikkoravintola siirtyi uusiin käsiin! Wellamon tarina vakuutti ravintoloitsijat: "Se kolahti aika lailla heti"

Lokakuussa ovensa avaavassa Wellamossa keskitytään suuriin makuihin, herkullisiin viineihin ja rentoon tunnelmaan.

  • Mikä: Klassikkoravintolan uusi tuleminen
  • Missä: Laivastokatu 18 / Vyökatu 9
  • Mitä: Konstailemattomia bistroherkkuja

Katajanokalla sijaitseva tunnelmallinen Wellamo on ravintola, johon monella liittyy paljon muistoja. Tänä syksynä klassikkoravintolan historiassa on aika kääntää uusi lehti, kun Wellamo avaa uudistuneena uusien yrittäjien voimin.

Luvassa on historiaa kunnioittavia, mutta nykyaikaan tuotuja makuelämyksiä - aivan ainutlaatuista tunnelmaa unohtamatta.

Ravintolan ikoninen henki säilytetään

Wellamon tarina sai alkunsa vuonna 1975, kun myöhemmin suomalaisen ravintolakulttuurin uudistajanakin tunnettu Heta Brotherus ihastui Katajanokalla sijaitsevaan pieneen, upealla merimaisemalla varustettuun ravintolatilaan. Brotheruksen kokkauskokemus rajoittui kotikeittiöön, mutta se ei haitannut - päinvastoin!

Wellamosta muodostui vuosien saatossa asiakkaiden rakastama ravintola, jossa nautittiin hyvän ruoan lisäksi myös taiteesta ja erilaisista tapahtumista.

Moni muistaa Wellamon tällaisena - nähtäväksi jää, miltä uudistuneessa ravintolassa oikein näyttää.
Moni muistaa Wellamon tällaisena - nähtäväksi jää, miltä uudistuneessa ravintolassa oikein näyttää.

Klassikkoravintolan aseman saaneen Wellamon vuosiin on mahtunut paljon käänteitä, kokeiluja sekä kunnioitettuja keittiömestareita. Yksi merkittävä käänne Wellamon historiassa tapahtui vain hetki sitten, kun ravintolan avaimet siirtyivät Brotheruksen veljeltä, 26 vuotta Wellamoa pyörittäneeltä Kalevi Vähäkankaalta, uusien omistajien taskuun.

Pitkän historian omaava ravintola päätyi taatusti hyviin käsiin, sillä uusina yrittäjinä aloittavat The Bull & The Firmistä tutut Timo Aalto, Atte Puolakka, Jesse Teerenmaa, Jun Kondo ja Turo Kotajärvi sekä MasterChefistäkin monelle tutuksi tullut keittiömestari Dani Hänninen.

Kyseessä on joukko hyviä ystäviä, jotka ovat etsineet itselleen uutta ravintolatilaa jo pitkään.

“Alkuvuodesta tuli käytyä useissa ravintoloissa katsomassa, löytyisikö se meidän tuleva ravintola jostain. Wellamon kohdalla kävi niin, että kun päästiin tilaan alkukeväästä, se kolahti aika lailla heti. Ravintolan historia, tarina sekä upea lokaatio saivat meidät tarttumaan Wellamoon”, Hänninen kertoo ensimmäisestä omasta ravintolastaan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wellamo (@ravintolawellamo)

Vaikka pian avautuvassa Wellamossa näkyy uusien omistajien kädenjälki, vanhaa on haluttu kunnioittaa kaikessa tekemisessä.

“Halusimme arvostaa ravintolan historiaa ja säästää ravintolan nimen, mutta tuoda sen nykypäivään ja luoda Katajanokan ravintolatarjontaan jotain uutta.”

Ennen lokakuun avajaisia uudet omistajat aikovat remontoida paljoa kokeneen ravintolan tilat uuteen uskoon - vanhaa kuitenkin kunnioittaen.

“Tarkoituksena on uusia keittiö täysin. Salin pinnat uusitaan niin, että vanhat seinäpaneelit ja samalla tunnelma jäävät elämään Wellamoon isosti” Hänninen kertoo uusista tuulista.

Sesongin raaka-aineet keskiössä

Uudet omistajat aikovat keskittyä ravintolassa siihen, minkä osaavat parhaiten: suuriin makuihin, herkullisiin viineihin ja cocktaileihin sekä rentoon tunnelmaan.

Wellamossa päästään pian nauttimaan ravintolan historiaa kunnioittavia, mutta nykyaikaan tuotuja unohtumattomia makuelämyksiä; tarkkaan hiotut maut ja sesongin raaka-aineet tulevat toimimaan keskipisteenä ravintolan uudelleen synnyssä.

"Ravintolan ruokalista tulee perustumaan modernin bistron sekä konstailemattomien ruokien ympärille, jossa keskitytään raaka-aineisiin ja annetaan niiden loistaa."

LUE MYÖS: MasterChef-finalisti Dani Hänninen paljastaa suosikkinsa - nämä ravintolat ovat ylitse muiden: "Uskomaton"

Aluksi Wellamo tulee toimimaan iltapainotteisesti tiistaista lauantaihin, mutta tarkoituksena on tuoda tarjolle myös lounasta alkuvuodesta alkaen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wellamo (@ravintolawellamo)

“Meillä on ilo ja kunnia jatkaa Wellamon tarinaa yhdessä läheltä ja kauempaa saapuvien vieraiden kanssa. Haluamme kunnioittaa ikonisen ravintolan henkeä, ja vanhat kanta-asiakkaat löytävät varmasti jotakin tuttua niin menusta kuin miljööstäkin”, Hänninen toteaa.
 

Ravintolan varauskalenteri aukeaa 8.10.2021, pysy siis kuulolla. Wellamon varaukset teet TableOnlinesta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi