Isoisänsilta avautuu vihdoin

Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä siltä aukeaa 1. kesäkuuta.

Kuva: Isoisänsillan avajaiset / Facebook

Kalasataman ja Mustikkamaan välinen Isoisänsilta avautuu pian. Sillan rakentaminen alkoi elokuussa 2014 ja se avataan kulkijoille kesäkuun alussa. Isoisänsillan avajaisia vietetään keskiviikkona 1. kesäkuuta. Tapahtumassa on ohjelmaa, jonka Rakennusvirasto on laatinut yhdessä alueen yhdistyksen, asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Luvassa on rap- ja jazzmusiikkia, hevosajelua, maistiaisia ja muuta ohjelmaa. Avajaiset alkavat kello 15 virallisella nauhanleikkuulla. Silta mahdollistaa pitkään puuttuneen oikoreitin Kalasatamasta Mustikkamaalle. Sillan avaamisen myötä Kalasataman metroasemasta tulee myös Korkeasaaren metropysäkki.

Helsinkiin saattaa tulla enemmänkin siltoja. Kruunusillat-hanke menee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn. Suunnitelmaan on piirretty raitiovaunulinjasto sekä pyöräily- ja kävelyväylät. Hyväksytty hanke tarjoasi sujuvan joukkoliikenneyhteyden Laajasalosta keskustaan. Suunnitelmassa on 10 kilometriä raitiotielinjaa, pyöräliikenteen yhteys sekä kävelyteitä ja aukioita. Sillat loisivat kaupunkiin myös enemmän pyöräilybaanoja.

Mikäli Kruunusilta rakennetaan, se tulisi olemaan Suomen pisin silta, kokonaispituudeltaan 1,2 kilometriä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi