Jasper Pääkkönen keräsi nimikkokeitollaan 30 000 euroa Itämeren suojeluun

Löylyssä on myyty jo 60 0000 annosta Jasperin lohikeittoa.

Jasperin lohikeitto on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta suomalaisesta kirjolohesta.
Jasperin lohikeitto on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta suomalaisesta kirjolohesta. Kuva: Löyly

Näyttelijä Jasper Pääkkösen omistamassa sauna- ja ravintolakompleksi Löylyssä on myyty vuoden 2016 avauksesta lähtien Jasperin lohikeittoa, jonka tuotoista osa ohjataan luonnonsuojelutyöhön.

Löylyn omistava Pääkkönen tunnetaan kestävän kalastuksen puolestapuhujana ja luonnonsuojelijana.

“Kun keittiömestarimme Löylyä avatessa kysyi, voiko lohikeitosta tehdä ”Jasperin lohikeiton”, niin annoin yhden ehdon: jokaisesta keitosta tulisi lahjoittaa osa WWF:n kalakantojen eteen tehtävään työhön”, Pääkkönen kertoo.

Hitiksi muodostunutta soppaa on myyty yli 60 000 annosta, josta on kertynyt 30 000 euron hyväntekeväisyyspotti. Summa lahjoitetaan lyhentämättömänä WWF:n Itämeren suojelutyöhön.

“Yli 60 000 myytyä keittoa yllätti meidät itsemmekin. Kasassa oleva lahjoitussumma on sen verran merkittävä, että siitä uskaltaa jo olla ylpeä. Suomen WWF tekee valtavan hienoa työtä maamme kalakantojen ja virtavesien hyväksi. En voisi keksiä parempaa kohdetta keittorahoille”, Pääkkönen iloitsee.

Jasper Pääkkönen pitää huolen, että Löylyssä tarjotaan vain vastuullisesti pyydettyä kalaa.
Jasper Pääkkönen pitää huolen, että Löylyssä tarjotaan vain vastuullisesti pyydettyä kalaa. Kuva: Löyly

“Tämän kokoluokan lahjoitus yhdeltä ravintolalta on poikkeuksellinen. On mahtavaa, että niin moni asiakas on halunnut valita juuri tämän vastuullisesti tuotetun annoksen, josta meille tulee lahjoitus. Olemme todella iloisia ja otettuja tästä”, toteaa WWF:n asiakkuuspäällikkö Aino Sirkesalo.

Jasperin lohikeitossa on käytetty kotimaista vastuullisesti kasvatettua kirjolohta. Löylyssä tarjoillaan muutenkin ainoastaan WWF:n kalaoppaan suosittelemia kaloja.

Löylyn ja WWF:n yhteistyö jatkuu vastaisuudessakin, ja lohikeitosta kertyneet lahjoitukset ohjataan järjestölle vuosittain.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi