Jätkäsaaressa on uusi kortteliravintola – tällainen on Skøgul

Opiskelijaosakunnan perustama ravintola tarjoilee modernia, skandinaavista ruokaa.

Keskellä kehittyvää Jätkäsaarta, remontin ja tietöiden viidakossa on uusi, kiinnostava ravintola. Skøgul on pohjoismaisesta ruokaperinteestä ammentava moderni ravintola, joka toivottaa asiakkaat tervetulleeksi lounaalle, illalliselle tai lasilliselle.

Skøgul ponnistaa teekkaritoiminnasta: Aalto-yliopiston ruotsinkielinen osakunta Teknologföreningen on paitsi ravintolan taustalla, myös yksi koko rakennuksen takana olevista tahoista. Talosta löytyy osakunnan rakennuttamia opiskelija-asuntoja.

“Ravintolan suunnittelu alkoi jo vuonna 2012, kun talon rakentamista suunniteltiin”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Oskar Aspelin.

“Harvaa ravintolaa pystytetään niin pitkään.”

Teknologföreningenillä on ravintolakokemusta jo omasta takaa. Osakunnalla on Otaniemessä opiskelijatalo, jonka nimi on Urdsgjallar. Siellä toimii osakunnan lounas- ja tilausravintola Täffä.

Kun Skøguliin saatiin mukaan vaasalaiskokki Niklas Kamila, alkoivat suunnitelmat olla kasassa.

“Teemme niin paljon kuin pystymme paikan päällä. Täältä ei pakasteruokaa löydy”, Kamila sanoo.

Kamila kertoo, että Urdsgjallar oli pohjoismaisessa mytologiassa juomasarvi, josta viikinkien jumalten kuningas Odin joi väkevää simaa. Valkyria, eli naissoturi, jonka tehtävä oli täyttää Odinin juomasarvi, oli nimeltään Skøgul. Yhtenevillä nimillä halutaan näyttää, että paikat kuuluvat yhteen.

Oskar Aspelin (vas.) ja Niklas Kamila.
Oskar Aspelin (vas.) ja Niklas Kamila.

Skøgulin ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi painettu ruokalista on kompakti, mutta siinä on sopivasti vaihtoehtoja: viisi alkuruokaa tai naposteltavaa, kuusi pääruokaa ja kaksi jälkkäriä. Naposteltavat maksavat 4-6 euroa, pääruoat 16-25 euroa ja jälkkärit 8-10 euroa. Juomalistakin on miellyttävän simppeli – perusjuomien lisäksi viinejä on muutamia kutakin laatua, ja pullo-oluista löytyy pari kiinnostavaa vaihtoehtoa.

Lounaalla tarjolla on kaksi annoslounasvaihtoehtoa (à 10 €), yksi annos à la carte -listalta (15 €) ja salaattibuffet, jonka voi ostaa lounaaksi (7,50 €) tai lisukkeeksi (3 €). Vaikka lounas tarjoillaan pöytiin, on listalla säilytetty Otaniemen opiskelijaravintolasta tuttu teema: keskiviikkoisin tarjoillaan pastaa ja perjantaina kalaa.

Myös erikoisruokavaliot otetaan huomioon. Tämänhetkisen listan risotto on täysin vegaaninen. Lista vaihtuu neljä kertaa vuodessa.

“Pyrimme kyllä siihen, että jokainen, joka tulee syömään, löytää jotakin syötävää.”

Aspelinin ja Kamilan toiveena on, että Skøgulista tulee naapuruston vilkas kortteliravintola. Paikalle voi poiketa lounaalle, illalliselle, kahville tai vaikka viinille ja pikkupurtaville.

“Yksinkertaista. Tarjoamme hyvää ruokaa kohtuuhintaan”, Kamila sanoo.

Skøgul, Välimerenkatu 14.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi