Kaikkien aikojen suurin DigiExpo perjantaista sunnuntaihin

Windows 8 sekä kuvaaminen ja pelaaminen ovat vahvasti esillä tämän vuoden DigiExpossa.

Tunnelmia vuoden 2009 tapahtumasta.
Tunnelmia vuoden 2009 tapahtumasta.

DigiExpo lataa Helsingin Messukeskukseen pyhäinpäivän viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 2.–4. marraskuuta laajemman kattauksen kuin koskaan. Tapahtumassa esitellään viihde-elektroniikan uutuudet televisioista äänentoistolaitteisiin ja tietokoneista puhelimiin. Tänä vuonna tapahtumassa ovat vahvasti esillä Windows 8 sekä kuvaaminen ja pelaaminen.

Uutuutena on pelialan ammattilaisten seminaari ODD – Creativity for games ja EA:n turnausalue sekä pelialan oppilaitosten yhteisesiintyminen. Paikalla on myös ammattilaiskuvaajia ja asiantuntijoita neuvomassa kuvausasioissa. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Skiexpo, BoardExpo, Lätkä&Säbä ja HifiExpo. Kaikkiin tapahtumiin pääsee tutustumaan samalla lipulla.

Tänä vuonna DigiExpoon osallistuu 52 näytteilleasettajaa. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili viime vuonna yli 68 000 kävijää.

Ensiesittelyssä Windows 8

Microsoft kumppaneineen esittäytyy DigiExpossa näyttävästi. Tapahtuma-alueella voi nähdä, kokeilla ja ottaa käyttöön uutta peli-, puhelin- ja pc-teknologiaa. Ensiesittelyssä ovat odotettu Windows 8, kiinnostavimmat PC- ja tablet-uutuudet sekä Windows Phone 8 -puhelimet. Asiantuntijat kertovat arkea helpottavista ohjelmisto- ja sovellusvinkeistä. Mukana ovat Nokia, Acer, Asus, HP, Rovio, Samsung ja Sony. Ohjelmanumeroiden lisäksi luvassa on myös tuotetarjouksia. Viikonlopun aikana alueella voi pelata mm. Rovion uutta Bad piggies -peliä.

 Alueella esiintyy perjantaina Loost Koost ja lauantaina Karri Koira & Ruudolf.

Pelit viihteenä ja urana

Hurjaa vauhtia kehittyvä kotimainen peliteollisuus on vahvasti esillä DigiExpossa. Messuilla palkitaan Vuoden suomalainen pelinkehittäjä, Vuoden pelijournalisti ja Disainia peliin -kilpailun voittaja. Pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa yhteisosastolla DigiExpossa, ja perjantaina on paneelikeskustelu suomalaisesta pelikehityksestä ja koulutuksesta.

Messualueen pelilavalla nähdään peliesittelyjä ja -lanseerauksia. Pelilavalla ohjelmaa juontaa pelialan vaikuttaja Thomas Puha. Ensimmäistä kertaa DigiExpossa on EA:n turnausalue, jossa voi osallistua Medal of Honor Warfighter-, Battlefield 3-, NHL 13-, Medal of Honor Warfighter- ja FIFA 13 -kisoihin. Turnauksiin voi joko ilmoittautua ennakkoon osoitteessa http://www.livegamers.fi tai paikan päällä. 

Kuvaamiseen vinkkejä klinikalta

Kuvaamisen asiantuntijat ja ammattivalokuvaajat antavat tietoa laitteista ja kuvaamisesta. Messuilta voi ostaa uusia laitteita ja tehdä löytöjä vaihtopisteessä messuhintaan. Tarjontaa on sekä harrastajille että ammattikuvaajille. Mukana merkeistä ovat mm. Canon, Nikon, Olympus, Epson, Eizo, Leica, Sigma ja Sandisk. Lisäksi Sony ensiesittelee messuilla uuden Sony ActonCam HDR-AS15 kameransa.

Esiintymässä ovat mm. valokuvaaja Pekka Punkari, lintukuvauksiin erikoistunut luontokuvaaja Jari Peltomäki, mainosvalokuvauksen mestari Seilo Ristimäki ja valoon ja valaistukseen perehtynyt valokuvaaja Tiina Puputi. Messuilla kerrotaan myös mm. filmiskannauksesta, muistikorttien valinnasta ja kuvien käsittelystä tietokoneella. Ohjaaja Lauri Nurkse kertoo videokuvauksesta ohjaajan näkökulmasta. 

HifiExpo esittelee high-end tuotteita

HifiExpo esittelee Messukeskuksen kongressisiivessä ja hotellissa high end -ääntä ja kuvaa eli korkealuokkaisia äänentoistoon ja kuvan esittämiseen liittyviä tuotteita. HifiExpossa kävijät pääsevät tutustumaan mm. highend-tason kaiuttimiin, kaiutinjärjestelmiin, subwoofereihin, kotiteatteri-installaatioihin, suuriin teräväpiirtotelevisioihin, videoprojektoreihin, vahvistimiin, kuulokkeisiin, levysoittimiin ja tarvikkeisiin sekä ääni- ja videotallenteisiin. Tapahtumaan osallistuu 28 yritystä.


DigiExpo Helsingin Messukeskuksessa pe 2.11. klo 12–20, la 3.11. klo 9–19 ja su 4.11. klo 10–17.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi