Kalasataman Vapaakaupunki juhlii viimeistä viikonloppuaan

Kalasataman Vapaakaupunki on toiminut toukokuusta lähtien tilana taiteelle, musiikille ja yhdessä tekemiselle.

Vapaakaupungin tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.
Vapaakaupungin tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Kuva: Kalasataman Vapaakaupunki

Vanha Bermuda-konttiaukio Suvilahdessa on tarjonnut kahden kuukauden ajan näyttämön kaupunkilaisten omaehtoiselle toiminnalle. Kalasataman Vapaakaupungiksi nimetyllä alueella on järjestetty lukuisia keikkoja, puistojoogaa, puutarhatalkoita, taidetyöpajoja ja grillibileitä.

Alun pitäen kahden kuukauden mittaiseksi projektiksi perustettu Vapaakaupunki juhlii nyt viimeistä viikonloppuaan. Viimeiselläkin viikolla Vapaakaupungin kalenteri on täynnä ohjelmaa, joten vielä ei ole liian myöhäistä käydä fiilistelemässä paikan tunnelmaa.

Torstaina alkuillasta ohjelmassa on Jukka Nousiaisen levyjulkkarikeikka, jonka lämppärinä nähdään folkia ja bluesia veivaava Lätsä. Illalla lavan valtaavat stand up -koomikot.

Perjantaina grillataan. Jubileumsgrill 3 -bileissä musasta vastaavat DJ:t Kuti77, Kaiu, Sakura, Tekla, Biga Rane & L.A. Thunder sekä D E T A L J I (live).

Lauantai starttaa ilmaisella aamujoogalla kello 10, jonka jälkeen alkaa Acroyoga jammin’. Akrojoogaa eli akrobatian, joogan ja thaihieronnan yhdistelmää ovat tervetulleita kokeilemaan myös ensikertalaiset.

Lauantai-iltana bailataan kuin viimeistä päivää, sillä Karmen Festival päättää Vapaakaupungin kesän. Lavalla nähdään Katyah, Uha, TV, Jokki & Mirage man, HKI Techno Bron ja Zoltán.

Kalasataman Vapaakaupunki on ollut hieno osoitus siitä, kuinka kaupunkilaiset ovat onnistuneesti ottaneet tilaa haltuun ja järjestäneet oman näköisiään tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Hankkeen taustalla vaikuttaa kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys Helsinki Urban Art ry, jonka missiona on tuoda esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa, luoda yhteisöllistä kaupunkikulttuuria sekä etsiä ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin taiteen ja aktivismin keinoin.

Vaikka Kalasataman Vapaakaupunki hiljenee tällä erää, toivoa sopii että toimintaa jatketaan vielä jossain muodossa, sillä kaupunkia ei voi koskaan elävöittää liikaa.

Kalasataman Vapaakaupunki, Suvilahti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi