Kallion ravintolafestivaali esittelee alueen ravintolatarjontaa – luvassa edullisia maistiaisia ja tarjouksia

Yhdeksän kalliolaista ravintolaa esittäytyy matalan kynnyksen ravintolafestareilla.

Olavi Mensio (Kallio Brewery), Saara Kunnaala (Gastro Cafe Kallio), Johanna Rönkkö (Ravintola Oiva), Minna Laine (Ravintola Oiva) ja Jyrki Vuori maistelevat Kallion Kolmio -olutta.
Olavi Mensio (Kallio Brewery), Saara Kunnaala (Gastro Cafe Kallio), Johanna Rönkkö (Ravintola Oiva), Minna Laine (Ravintola Oiva) ja Jyrki Vuori maistelevat Kallion Kolmio -olutta. Kuva: Kallion Kolmio

Keskiviikkona 28. elokuuta on hyvä päivä tutustua Kallion monipuoliseen ravintolatarjontaan, sillä Kallion ravintolafestivaali tuo tarjolle edullisia maisteluannoksia, juomatarjouksia ja muuta ohjelmaa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali sai alkunsa, kun Gastro Cafe Kallion ja Oivan ravintoloitsijat halusivat edistää alueen ravintoloiden keskinäistä yhteistyötä. Syntyi idea uudesta ravintolafestivaalista, joka toisi esiin kalliolaisia ravintoloita ja houkuttelisi väkeä liikkeelle myös arkena.

Tapahtumassa on mukana yhdeksän hyvin erityyppistä ravintolaa, joilla kaikilla on omaan tyyliinsä sopiva ruoka- tai juomatarjous.

“Ajatus on, että kaikkiin ravintoloihin pääsisi tutustumaan tosi matalalla kynnyksellä”, kertoo Kallion ravintolafestivaalin vastaava tuottaja Saara Kunnaala.

Esimerkiksi Gastro Cafe Kalliossa on tarjolla kahdeksan euron hintaisia maisteluannoksia, jotka antavat osviittaa ravintolan tyylistä. Listalla on muun muassa karitsan kieltä, ankansiipi-confittia sekä ostereita.

Flemarin Bar Cónissa maistellaan tarjoustapaksia ja vermutteja livemusan säestyksellä. Oivassa tarjoillaan viidellä eurolla maistiaisia uudelta ruokalistalta. Oivan ohjelmassa on myös viskitastingeja, livemusaa ja karaokea.

Way Bakeryn lippakiskalla esiintyy Aleksi Pahkalan sooloprojekti Local Al, ja Flät no 14:n illan kruunaa suosittu dildobingo.

Festareilla oma nimikko-olut

Festareilla on myös oma Kallion Kolmio -olut, joka on pantu yhteistyössä Kallio Breweryn kanssa.

“Haluttiin tehdä siitä ihan perus lagerolut. Se sopii hyvin Kallioon, sellainen helposti juotava kolmosbisse, jossa on pikkuisen humalaa ja hedelmäisyyttä.”

Tapahtuman Facebook-eventtiin on ilmoittautunut jo yli 8000 kiinnostunutta osallistujaa. Kunnaala ei kuitenkaan uskalla arvioda, millaiseksi lopullinen osallistujamäärä tulee muodostumaan.

“Kyllä me toivomme, että tämä näkyy kaikissa ravintoloissa ja katukuvassa niin, että olisi viikonlopputyyppisesti jengiä liikkeellä. Olisihan se kiva, jos ihmiset heräisivät siihen, että ulkona voi käydä syömässä arkenakin.”

Jos festarit sujuvat hyvin ja kiinnostusta riittää, vastaavia tapahtumia tullaan järjestämään jatkossakin, Kunnaala sanoo.

Kallion ravintolafestivaalilla mukana olevat ravintolat

  • Bar Cón Flemari
  • flät no 14
  • Gastro Cafe Kallio
  • Kaupparavintola ÖL UT
  • Kolmon3n
  • Ravintola Oiva
  • Riviera Kallio
  • Sushibar + Wine Kallio
  • Way Bakery and Wine Bar

Kallion ravintolafestivaali, 26. elokuuta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi