Kalliossa nautitaan hävikkiruokaa maaliskuun ajan

From Waste to Taste -hävikkiruokaravintola palvelee Made in Kallion tiloissa.

Kuva: From Waste to Taste / Facebook

From Waste to Taste -hävikkiruokaravintola loihtii herkullisia annoksia raaka-aineista, jotka joutuisivat muuten hukkaan. Pop up -ravintola pitää majaansa Made in Kallion tiloissa ja tarjolla on kuukauden ajan kevyttä lounasta torstaista arkisin, brunssia viikonloppuisin ja illallista torstaista lauantaihin kello 19 kattauksessa.

From Waste to Taste kerää parhaillaan joukkorahoitusta Mesenaatissa varmistaakseen edellytykset pysyvälle toiminnalle. Mesenaatin kautta ostettuja lahjakortteja voi käyttää jo nyt, mutta niitä suositellaan käytettävän vasta pysyvän tilan löytyessä, sillä pop up -ravintolan tarjonta on suppeampi, mitä varsinaisen paikan tulee olemaan.

Hävikiksi päätyvät yleensä esimerkiksi liian käyrät kurkut ja hassunmalliset kasvikset sekä kalastuksen yhteydessä saadut pikkukalat, mutta From Waste to Taste taikoo näistä täysin kelpaavia herkkuja. Valikoimaa täydennetään ostamalla yhteistyökumppaneiden päiväysmerkittyjä tuotteita, mutta vanhoja tuotteita ei tietenkään käytetä. Hanke ei tavoittele voittoa, vaan pyrkii tuotollaan auttamaan työurien alkuun vaikeasti työllistyviä ihmisiä ja vaikuttamaan ruokahävikin vähenemiseen koko ruoantuotantoketjussa.

1 kommentti

Kasko

8.3.2016 11:56

Asiallisia ja toiminta pyrkii (jos omakustannushinta) samalla näyttämään ihmisille ja ennen kaikkea kaupoille ja muille ravintoloille ettei kaikkea ruuaksi kelpaavaa, syömäkelpoista pidä heittää roskiin vaan "ylimääräisen" voi hyödyntää esim. kirjoituksissa esitetyillä tavoilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi