Kaupunginmuseo kutsuu homokävelylle Helsingin keskustaan

Sateenkaarihistoriallisella kaupunkikävelykierroksella selviää muun muassa se, missä homomiehet bilettivät 1800-luvulla.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo järjestää elokuun lopussa sateenkaarihistoriallisen kaupunkikävelykierroksen, jossa tutustutaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan Helsingissä.

Tutuiksi tulevat homomiesten suosimat ravintolat, puistot ja yleiset vessat, sekä lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transihmisten järjestöhistoria ja ensimmäisten mielenosoitusten paikat. Lopuksi vieraillaan 1800-luvun homobilemestassa.

Menneet vuosikymmenet ovat olleet seksuaalivähemmistöille synkkää aikaa, ja rakkauden sopi näkyä vain salatusti. Häpeä ja pelko leimasivat seksuaalivähemmistöjä, kun yhteiskunta sääti rankoin keinoin normaalin ja epänormaalin rajaa. Homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1971.

Kaupunkikävelyllä on oppaana homo- ja lesbotutkimuksen pioneeri, tutkija ja tietokirjailija Kati Mustola. Kävelylle lähdetään Helsingin kaupunginmuseosta, ja esteettömän reitin päätepiste on Kaivopuistossa. Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Helsingin kaupunginmuseolla on tällä hetkellä esillä myös Helsexinki-näyttely, joka perustuu kaupunkilaisten omakohtaisiin kokemuksiin seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Sateenkaarihistoria, kaupunkikävely. 22. elokuuta klo 16.30. Kävelykierroksen liput 15 euroa. Ilmoittautuminen

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi