Kellohalli muuntuu kesäravintolaksi juhannuksen jälkeen

Tarjolla Antto Melasniemen sesonkiherkkuja.

Helsingin Teurastamo-alueella sijaitsevan ravintola Kellohallin kesäterassi aukeaa 29. kesäkuuta. Juhannuksesta lähtien kesän ajan ravintolassa tarjoillaan keittiömestari Antto Melasniemen suunnittelema uusi, sesongin raaka-aineita hyödyntävä kesämenu.

Ravintolan sisäpihalle avataan 60-paikkainen terassi, jonka keskiössä loistaa viime vuonna Vuoden nuorena muotoilijana palkitun Linda Bergrothin sekä Ville Haran suunnittelema Vihervaja. Viihtyisässä vajassa toimii kesän ajan yrttiviljelmä sekä jäätelökioski. Jäätelökioskissa myydään Kellohallin itse tehtyä jäätelöä, jonka valikoima vaihtelee. Perusmakujen lisäksi tarjolla voi olla esimerkiksi kuusenkerkkä-, kardemumma- tai pihasauniojäätelöä.

Pihalle tulee myös viljelylaareja, joiden satoa hyödynnetään ravintolan menussa. Puutarhureina toimivat mielenkiintoisimpiin nouseviin suunnittelijanimiin kuuluva Laura Väinölä sekä Hanna Karppinen. Kellohalli on mukana myös Vantaalla sijaitsevassa pelto-osuuskunnassa. Pellolta saadaan huippulaatuisia biodynaamisesti viljeltyjä vihanneksia myöhään syksyyn asti. Ravintolasta saa menun lisäksi pienempään nälkään kahvilatuotteita, kuten voileipiä ja leivonnaisia.

“Kesän menu edustaa rentoa, uutta suomalaista underground-keittiötä, joka perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin, nykyaikaista kansainvälistä keittiötaitoa kaihtamatta. Käytämme vain suomalaista kalaa ja lihaa saatavuuden mukaan, tarjolla on myös päivittäin vaihtuvia erikoisannoksia. Villivihannekset, sienet ja marjat haetaan metsästä keräilijöidemme kanssa ja tuodaan tuoreena Kellohallin pöytään”, Melasniemi kertoo.


Kellohallin terassi on auki ravintolan aukioloaikoina. Ravintola on auki ti-la klo 11–24 (pe ja la tapahtumien mukaan klo 03 saakka). Keittiö on auki ti-la klo 22 saakka.

Kellohallin kesäravintolan avajaiset 29.6. klo 16 alkaen. Vapaa pääsy.


Kesämenu, voimassa 24.6.–1.8.

  • Kesävihannessalaatti kauden vihanneksista 9/16 €
  • Gazpacho 9 €                      
  • Marinoitua pikkukalaa 9 €                      
  • Chili-tartarpihvi 10 €                      
  • Nauriita ja oliiviöljyä 8 €                        
  • Possu-inkiväärimakkara, fenkoliperunasalaatti 17 €      
  • Hevosleipä, coleslaw 16 €
  • Päivän kalaa haudutettuna, avomaankurkkusalsa 19 €          
  • Pinaattivuohenjuustopihvi, vihreitä vihanneksia 16 €            
  • Pippuripihvi grillistä 28 €
  • Kellohallin jäätelöä (päivän annos) 7 €
  • Jäätelö 1 / 2 palloa 3 / 5 €
  • Pavlova, marjoja 7 €
  • Fondant-kakku, kermavaahto 7 €
  •  
  • 3 ruokalajia  29 €
  • 5 ruokalajia 42 €
  • pippuripihvi + 9 € menuun hintaan

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi