Kivoja ilmaisia kulttuuritapahtumia, osa II

City kokosi lähiviikkojen tärpit kesärientoihin, joihin ei ole sisäänpääsymaksuja. Näistä tykkäämme!

Kuva: Torikorttelit
Teurastamo Jazz
22. heinäkuuta
Työpajankatu 2

Jazz valloittaa Teurastamon pihan lauantaina koko perheen ilmaistapahtumalla. Lavalle nousevat tuolloin Rinaldi Luhtala Jazz Project, Manuel Dunkel - Alexi Tuomarila Quartet ja SteelNovo Trio. Jazzpianisti Karri Luhtalan "Rinaldi Luhtala Jazz Project" perustettiin vuonna 2006, kun pianisti muutti Rooman seudulle opiskelemaan jazzpianonsoittoa. Samasta opinahjosta löytyi Valeria Rinaldi, lahjakas nuori jazzlaulajatar. Jo projektin alussa kaksikolla oli suunnitelmana tuoda musiikkiin omia juuriaan. Lopputulos on dynaaminen sekoitus skandinaavisia mausteita italialaisten herkkujen rinnalla. Jammailua jazzin tahtiin voi täydentää ruoalla ja juomalla: illan aikana Teurastamon terassit ovat auki ja alueen toimija tarjoilevat parhaita herkkuja.

Iltakirppis Siivouspäivä
23. heinäkuuta
Pikku Huopalahden puisto, Tilkanniitty

Kierrättäminen on kivaa ja helppoa. Siivouspäivä osallistuu Pikku Huopalahden Rantakesään, ja levittäytyy kesäillan kunniaksi vehreälle puistoalueelle. Siivouspäivän ajatuksena on, että kuka tahansa voi laittaa kirpparipöydän pystyyn missä ja milloin tahansa. Sunnuntaina markkinahumusta, hyvistä löydöistä ja iloisista ihmisistä pääsee nauttimaan Pikku Huopalahden puistossa (säävarauksella). 

Jytää! / Sorbus
26. heinäkuuta
Sorbus-galleria, Vaasankatu 15

Maria Mattila on muusikko ja taiteilija Mara Balls, josta ohjaaja Tuuli Sirkeinen on tehnyt lyhyen dokumenttielokuvan Jytää! (28 min). Elokuva seuraa Jukka ja Jytämimmit sekä Jyrki Nissinen Ja Isotissinen -yhtyeiden intensiivisiä keikkoja pikkupitäjillä, hengailua bäkkäreillä ja väsynyttä matkantekoa keikka-auton takapenkillä. Vain pari kuukautta kiertueen jälkeen Jukka ja Jytämimmit hajosi. Lyhyen uransa aikana bändi ehti kiertää ahkerasti Suomea, julkaista yhden albumin ja nousta kulttibändin maineeseen. Hajoamisen jälkeen basisti Mattila aloitti soolouransa, ja vuoden päästä kiertueesta Mara Balls julkaisi debyyttialbuminsa Elävä Kivi.

Jytää! on vauhdikas ja ainutlaatuinen otos pienten yhtyeiden keikka-arjesta. Samalla se on kertomus musiikin voimasta ja Mattilan taiteellisesta kasvusta.

Pax-festivaali 2017
30. heinäkuuta
Alppipuisto, Viipurinkatu

Rauhan puolesta, isot ja pienet! Kymmenettä kertaa järjestettävä Pax-festivaali on piknik-henkinen tapahtuma rauhan puolesta. Lavalle nousevat Paleface & Huolestuneet kansalaiset, Litku Klemetti, Maria Gasolina, Hassan Maikal, Utö, Zatvornik (RUS) sekä Susanna Hast & Timo Kalevi Forss. Tapahtumassa järjestöt esittelevät toimintaansa, ohjelmassa on pajoja, hyvää ruokaa ja ohjelmaa lapsille. "Ota mukaan rutkasti iloista mieltä ja paljon kavereita", Pax-festarin sivuilla kehotetaan.

Kallio Block Party
5. elokuuta
Sturenkatu

Elokuun ensimmäinen viikko on pian täällä ja Kalliossa juhlitaan taas kaduilla. Ihanaa! Seitsemättä kertaa talkoovoimin järjestettävät korttelijuhlat muuttavat Sturenkadun ja sen lähialueet isoksi kaupunkifestivaaliksi. Esiintyjälista henkii energiaa ja hyvää fiilistä. Lisäksi “Unelmien sielunmessu” muuttaa Alppilan kirkon elektronisen musiikin pyhätöksi Kallion Block Partyjen yhteydessä. Sielullisesti ravisuttavaa tapahtumaa on siis luvassa monessa muodossa. Korttelijuhlat kestävät iltaan asti ja jatkuvat aamun pikkutunneille saakka KBP 2017 -jatkoilla Kulttuuritalolla. Päiväbailut ovat ilmaiset, ja illan jatkoklubille on sisäänpääsymaksu, jolla rahoitetaan ilmaisen päivän tapahtumaa. Tsekkaa esiintyjät ja aikataulu Block Partyn Facebook-sivulta

Torikortteleiden Katujuhla
19. elokuuta
Torikorttelit

Torikorttelit, uusi vanha kaupunki, on viimein vapaa remonteista – ja sitä on syytä juhlia perusteellisesti. Kauppatorin ja Senaatintorin välissä sijaitsevat korttelit täyttyvät lauantaina 19. elokuuta musiikista, hyvästä ruoasta ja juomasta, iloisista ihmisistä sekä karnevaalitunnelmasta, kun jo kuudetta Torikortteleiden Katujuhlaa vietetään aamupäivästä pitkälle iltaan. Juhlapaikkoina toimivat kortteliston kadut Unioninkadulta Katariinankadulle, joilta juhlat levittäytyvät kortteleiden läpikuljettaville sisäpihoille. Ohjelmaa riittää koko päiväksi niin lapsille kuin vanhemmillekin. Musiikkitapahtumat valtaavat jalansijaa tunnelmallisilla kaduilla ja sisäpihoilla, ja Kino Engel tarjoaa maksuttomia elokuvia 12–16. 

Kerroimme kivoista kulttuuritapahtumista myös heinäkuun alussa – lue juttu!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi