Klassikkoravintola uudistui - tällainen on Kappeli 2.0: "Elää ajan hengessä nyt vahvemmin kuin koskaan"

Vuoden jokaisena päivänä auki oleva Kappeli avasi ovensa - eikä aio sulkea niitä hetkeen.

Jean Sibelius menusta löytyy kotimaista paahdettua siikaa.
Jean Sibelius menusta löytyy kotimaista paahdettua siikaa.
  • Mikä: Klassikkoravintolan uusi tuleminen
  • Missä: Eteläesplanadi 1, Helsinki
  • Mitä uutta: Oma leipomo ja kaupungin salatuin taidenäyttely

Huhtikuun 27. päivä tullaan muistamaan vielä pitkään. Tämä on se päivämäärä, jolloin Esplanadin yli 150-vuotias ravintolaklassikko Kappeli avasi ovensa uudistuneena puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen. Vaikka harvemmin Kappelissa vierailevalle muutokset eivät välttämättä heti avaudu, paljon on rakennuksen alkuperää kunnioittavan remontin aikana saatu aikaan.

Kappeli on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia!
Kappeli on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia!

“Monille vappu alkaa Kappelin terassilta, ja niin on tänäkin vuonna. Vuoden jokaisena päivänä auki oleva Kappeli avasi ovensa yleisölle eilen (27.4.) ja rehellisesti en osaa sanoa, koska Kappeli menee seuraavan kerran kiinni. Ehkä seuraavan remontin koittaessa joskus 10-15 vuoden päästä”, ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kommentoi vastikään avautunutta ravintolaa Kappelin pressitilaisuudessa.

Yksi merkittävä uudistus liittyy taiteeseen: Kappeliin on kertynyt arvotaidetta aina 1870-luvulta saakka, ja tätä ainutlaatuista perintöä on haluttu tuoda yhä paremmin esille. Kappelissa saattaa hyvinkin sijaita kaupungin salatuin taidenäyttely.

Esimerkiksi aiemmin hieman piilossa ollut Wäinö Aaltosen pronssinen Muusa on muuttanut paraatipaikalle ravintolasaliin ja Birger Kaipiaisen hieno mosaiikkiteos Tanssivia pareja keinuu nyt kahvilan seinällä. Uudistuksessa ravintolan seinä- ja kattomaalaukset konservoitiin huolellisesti ja arvotaulujen vitriinit puhdistettiin.

Birger Kaipiaisen mosaiikkiteos Tanssivia pareja koristaa nyt kahvilan seinää.
Birger Kaipiaisen mosaiikkiteos Tanssivia pareja koristaa nyt kahvilan seinää.

Myös kaikki kalusteet on vaihdettu uusiin.

”Toivomme Kappelista minimatkakohdetta, jonne tullaan ihastelemaan sen miljöötä ja taidetta sekä nauttimaan talon antimista aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jo kolmella vuosisadalla toiminut Kappeli elää ajan hengessä nyt vahvemmin kuin koskaan”, Uusitalo kertoo.

Uudistunut ruokatuote kunnioittaa Kappelin historiaa

Uudistuksia ei ole tehty ainoastaan Kappelin ilmeeseen, vaan myös herkuttelijoille on luvassa yhtä sun toista uutta. Aivan uusi juttu Kappelissa on oma leipomo, jossa leivottu herkkuja pääsee maistelemaan sekä kahvilan että ravintolan puolella.

Leipäjuuret ovat tulleet Kappeliin keittiöpäällikko Kimmo Martiskaisen matkassa, ja etenkin 1900-luvun alusta peräiseen ruisjuureen leivotut ruisleivät ovat todellakin maistamisen arvoisia.

LUE MYÖS: Pitkä odotus on päättymässä: Kappeli avaa jälleen ovensa - huikean yllätyksen kera!

Remontin alle pääsi myös Kappelin keittiö, jossa kaikki kodinkoneet ja -laitteet laitettiin uusiksi. Tämä mahdollistaa Martiskaisen mukaan entistä paremmin sen, että asiakkaiden lautasille saadaan käsityönä valmistettua, paikan henkeä kunnioittavaa ruokaa.

Rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettua kotimaista karitsaa.
Rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettua kotimaista karitsaa. Kuva: Laura Matilainen

Kappelin uudistuksen myötä haluttiin uudistaa ruokatuote myös niin, että se on linjassa tämän hienon rakennuksen ja historian kanssa. Haluttiin lähteä tuomaan listalle yhä enemmän sesongin mukaisia raaka-aineita ja kotimaisia makuja”, Martiskainen kertoo.

Kevään ja kesän kuluessa listalla loistavat ainakin varhaisvihannekset, parsa ja raparperi – kotimaisia marjoja, karitsaa, poroa ja kalaa unohtamatta.

”Menua täydentää vanhan maailman ympärille rakentuva viinilista ja laaja olutvalikoima.”

Lakkajäädyke, mustikka ja mantelikakku päättää Jean Sibelius -menun.
Lakkajäädyke, mustikka ja mantelikakku päättää Jean Sibelius -menun. Kuva: Laura Matilainen

Kappeliin kannattaa poiketa ehdottomasti myös silloin, jos mielesi tekee erinomaisia drinkkejä - tunnelmallista baaria pyörittävät nyt laatucocktailien teon hallitsevat mestarit, eikä kannata myöskään unohtaa Esplanadille avautuvaa terassia, jossa juomien nauttiminen on lähes pakollinen ohjelmanumero kesälle.

Ravintolanjohtaja Santeri Uusitalon TOP 5 valinnat: Näihin asiakkaat ihastuvat

  1. Kappelin oma leipomo ja ravintolan aterioilla tarjoiltava, talossa leivottu leipä.
  2. Kappelin konservoitu arvotaide, joka on nyt upeasti esillä.
  3. Uudistetut erkkeripöydät eli romantikkojen suosikkipöydät Esplanadi-näkymin.
  4. Aurinkoinen terassi Helsingin parhaalla paikalla.
  5. Laadukkaat cocktailit Kappelin baarista.

Kaikki Kappelin kalusteet on uusittu.
Kaikki Kappelin kalusteet on uusittu. Kuva: Laura Matilainen

 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi