Pitkä odotus on päättymässä: Kappeli avaa jälleen ovensa - huikean yllätyksen kera!

Klassikkoravintola Kappelin kellariin rakentuu oma leipomo.

  • Mikä: Klassikkoravintola
  • Missä: Eteläesplanadi 1
  • Milloin: Leipomo ja baari avautuvat 22.4., ravintola 27.4.

Monelle suomalaiselle tuttu ravintola Kappeli sulki ovensa lokakuun viimeinen päivä noin puoleksi vuodeksi uudistustöiden vuoksi. Viime syksynä tulevasta remontista uskallettiin paljastaa muun muassa se, että vapuksi avautuvan Kappelin uusi vetonaula tulee olemaan keskieurooppalaiseksi keitaaksikin kutsuttu upea terassikokonaisuus. 

LUE LISÄÄ: Kappeli sulkee ovensa ja uudistuu täysin - odottamisen arvoinen kohde avautuu vapuksi: "Olen ihan täpinoissäni suunnitelmista"

Nyt kun avajaispäivä lähestyy, on uusien paljastusten aika. HOK Elanto paljastaa nimittäin herättävänsä Kappelissa konditoriaperinteen sadan vuoden tauon jälkeen.

Edellisen kerran itävaltaisleipomon herkulliset leivonnaiset houkuttelivat kävijöitä Kappeliin itsenäisyyden ensimmäisinä vuosina.

Kappelin vastine korvapuustille

Kappelin leipomossa leivotaan niin ravintolassa tarjoiltavat leivät kuin kahvilan piiraat, kakut ja muut tuotteet, ja ravintolavieraat saavat jatkossa palan painikkeeksi vastaleivottua leipää.

Kahvilassa herkutellaan oman leipomon tuotteilla, kuten porkkanakakulla ja Bostonkakulla, josta tulee annospaloina tarjoiltuna talon vastine korvapuusteille.

Keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen.
Keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen. Kuva: Elina Engberg

”Lisäksi leipomossa valmistuu komponentteja jälkiruokalistallemme. Ulosmyyntiä emme vielä lupaa, mutta suunnitelmissa sekin on”, Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen kertoo.

Uudessa leipomossa tulee työskentelemään kolme kondiittoria; pääleipuri, leipomokondiittori ja kondiittoriapulainen.

Leipä leivotaan kymmeniä vuosia vanhaan leipäjuureen

Uunituoreilla leivillä tulee olemaan pitkä historia; niin vehnä- kuin ruisleivän juuri on tullut vuonna 2020 talossa aloittaneen keittiöpäällikkö Martiskaisen matkassa Kappeliin.

Kaikki Kappelin leipomon leivät ja muut leipomotuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn  hiilineutraaleista, kotimaisesta viljasta jauhetuista jauhoista.
Kaikki Kappelin leipomon leivät ja muut leipomotuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn hiilineutraaleista, kotimaisesta viljasta jauhetuista jauhoista.

”Vehnäleivän juurella on ikää vasta parisenkymmentä vuotta, mutta ruisleipäjuurella se läheneekin jo Kappelin ikää. Tämä juuri on lähtenyt sukuni matkassa evakkoon Karjalan Suojärveltä vuonna 1939, kauanko se on ollut käytössä ennen sitä, en osaa sanoa.”

Juurevaa leipää tarjoillaan ravintolan lisäksi Kappelin kahvilassa päivän keiton kanssa. Keittoa on jatkossakin saatavilla joka päivä lounaasta aina kello 19 asti.

Kappelin runsaat puoli vuotta kestävä uudistustyö alkaa olla loppusuoralla. Kappelin kahvila, leipomo ja baari avautuvat 22.4., ravintola 27.4.2022.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi