Kulttuuritehdas Korjaamolle avataan korttelikino

Korjaamo Kinon omaa ohjelmistoa pääsee katselemaan helmikuussa.

Kuva: marqs / Fotolia

Helsinki saa uuden elokuvateatterin, Korjaamo Kinon, kun Kulttuuritehdas Korjaamo käynnistää elokuvatoiminnan Töölössä. Ensimmäiset elokuvanäytökset esitetään yhteistyössä 25. tammikuuta käynnistyvän DocPoint -festivaalin kanssa, jolloin Korjaamolla katsotaan dokumenttielokuvia ja lämmitellään soppabuffetin äärellä. Korjaamon Kinon oma ohjelmisto käynnistyy helmikuun 2016 alussa.

Uusi korttelikino tarjoaa tunnelmalliset puitteet elävälle elokuvakulttuurille. Korjaamolla nautitaan elokuvien lisäksi hyvästä ruoasta ja varta vasten suunnitelluista leffajuomista. Korjaamon Baari & keittiöstä voi napata mukaansa kunnon leffaeväät myös kompaktisti elokuvan lomassa syötäväksi paketoituna. Teatterin ohjelmisto koostuu valikoiduista ensi-iltaelokuvista, laadukkaasta independent-elokuvasta, yleisön suosikeista sekä lastenelokuvista. Luvassa on myös erikoistapahtumia ja yhteistyönäytöksiä elokuvafestivaalien kanssa. ­­

”Haluamme luoda Korjaamo Kinosta kiinnostavan ja helposti lähestyttävän kohtauspaikan elokuvan ystäville”, kertoo elokuvatoiminnan ohjelmapäällikkö Sanna-Maria Halttunen.

”Olemme erittäin innostuneita siitä, että pääsemme rikastuttamaan Helsingin elokuvateatteritarjontaa.”

Korjaamolle valmistuu kaksi elokuvasalia: päätilana toimii entinen galleriatila ja toisena läheinen Kulmasali. Kummassakin salissa on noin 125 istumapaikkaa. Esimerkiksi festivaalien aikana voidaan lisäksi hyödyntää Korjaamon muita tiloja. Uusi elokuvateatteri täyttää samalla ensi vuonna remonttiin menevien Maximin, Kino Engelin ja Bio Rexin Helsinkiin jättämää salityhjiötä.

Korjaamo Kinon pääyhteistyökumppanina toimii Image-lehti.

”Tahdomme olla mukana ylläpitämässä monipuolista elokuvakulttuuria. Image on aina ollut hyvän elokuvan puolella ja lehden vaikutuksesta syntyi aikanaan esimerkiksi Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali”, toteaa päätoimittaja Heikki Valkama.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi