Kun mielesi tekee kotimaista, istahda KuuKuun terassille

Töölöläisen käsityön ravintolassa voi viettää luksusluokan kesäpäivää.

Kuva: Jessica Sorola

Ruokaa ja juomaa täydellä palvelulla auringonsäteiden alla. Mitä muuta voisi terassipäivältä toivoakaan? Mikäli haluat istua rauhassa ja nauttia kohteliaasta palvelusta, on Ravintola KuuKuu sinulle. Ravintolalla on vahvat perinteet ja palvelun laatu pursuaa suoraan yli 25 vuoden kokemuksesta. Vuosi toisensa perään hellalla kiehuvat kattilat kertovat siitä, ettei KuuKuun suosio ole syrjäytettävissä.

Jos et vielä tiennyt, KuuKuu on perinteikäs oman alueen ravintola, jossa ruokaillaan skandinaaviseen tyyliin. Niin sisätiloissa kuin terassilla herkutellaan muun muassa hanhea, lohikeittoa, katkarapuskagenia ja luomuporsaankylkeä. Paahteisen päivän jälkiruuaksi sopii mainiosti jugurttipannacotta ja sitruunajäätelö. Ravintolan Helsinki Menu palkittiin vuonna 2014 kaupungin parhaana, ja listan viinit maahantuodaan itse.

Molempiin kadunsuuntiin ulottautuvaa terassia ei näe ikinä tyhjänä, ja miksi näkisikään, kun sen tarjoiltavat ovat niin hyviä. Töölöläisen käsityön menu houkutteli asiakkaat jo ensimmäisenä aurinkoisena päivänä paikalle. Iloisia kasvoja, lasien kilinää ja ruuan tuoksua aisti suunnasta toiseen. Tämä on hyvä merkki alkavalle terassikesälle.

Mikäli nälkä ei ole tarpeeksi suuri, voi terassille poiketa vain drinkeille. Itseasiassa se onkin mainio ja tyylikäs paikka viettää treffejä. Luomukuohuviinipullon saa 45 euron hintaan ja jutun edetessä hyvin voi jäädä vaikka illalliselle.

Vaikka terassi onkin aivan ytimen laidalla, ei siihen pääse iskeytymään kaupunkielämän kiireinen hysteria. KuuKuussa viihtyykin mukavasti pidemmänkin ajan, vaikka lempikirjaa lukien. Pöytiintarjoilu mahdollistaa sen, ettei aurinkoa tarvitse missata hetkeksikään. Paras aika nauttia auringosta on lounaasta noin ilta seitsemään, jolloin KuuKuu on kuin paahtimessa. Istu alas, odota tarjoilijaa ja nauti. Se on niin yksinkertaista.

Nähdään KuuKuussa!

Kuva: Jessica Sorola

Kuva: Jessica Sorola

Ravintola KuuKuu Museokatu 17. Tämän ja yli sata muuta helsinkiläistä terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi