Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Koffilta vehnäolut
Koff Weizze on Koff-tuoteperheen uusin jäsen. Maailman kenties ainoaa belgialaistyyppistä, vaaleaa ja suodatettua vehnäolutta saa ravintoloista ja kaupoista kautta maan ja se on parhaimmillaan kylmänä. Vehnäolutta suositaan Belgian lisäksi Baijerissa, jossa sen markkinaosuus on oluissa noin kolmannes.

Klippanista Pirunsaari
Kaupungista saa etsiä sunnuntaina 27.5. selvää baarimikkoa, kun alan työntekijät on rahdattu Klippanille. Ravintola-alan sidosryhmät kokoavat yhteen alalla toimivat ruoka- ja juomatoimittajat yhdessä. Pirunsaareksi nimetyllä saarella esiintyvät mm. Suurlähettiläät ja Jean S.

Copacabanaan Deli Buffet
Copacabanassa tarjoillaan 15.5. lähtien lounasaikaan kylmiä ja lämpimiä ruokia seisovasta pöydästä. Deli Buffet on saanut vaikutteita mm. New Yorkin vastaavista deleistä. Toukokuun lopussa ravintolassa starttaa keskiviikkoisin toimiva Club Mambo.

Parsa-aika ravintoloissa
Perhon kevätiltojen teemat jatkuvat parsalla ja äyriäisillä. Annoksia saa jo reilulla kolmellakympillä, menut kustantavat 100-145 mk. Parsaviikkoja vietetään myös Lasipalatsissa sekä ravintola Tornissa, jossa parsan kyytipojaksi on tarjolla samppanjaa.

Poppis palautti pikkulauantain
City-käytävän Poppiksessa vietetään keskiviikkoisin pikkulauantaita. Kasariteeman toteuttajiksi on palkattu takavuosien dj:t Juha "Junior" Kakkuri ja Jani Kauppinen.

Ranskan ykkössiideri tuli kaupunkiin
Helsinki Beer Festivaaleilla hopeaa siiderisarjassa napannutta La Cidraiea saa nyt ainakin Tennispalatsin Mannasta sekä isoista kaupoista. Ranskalaisen, kotimaassaan markkinoita hallitsevan siiderin maku on voimakas ja kuiva.

Pulpista Painobaari
Namaskaarin taustajoukot ovat ottaneet tyhjilleen jääneen Pulpin haltuunsa. Ravintolassa on paitsi baari ja itämainen ruokalista, myös sushipöytä jota hoitaa japanilainen kokki.

Arkadia remonttiin
Nelikymppinen Arkadia suljetaan 9.6. ja avataan elokuussa remontin jälkeen uudella nimellä. Arkadiassa keskiostos on ollut pitkään alan pienimpiä. Uuteen Arkadiaan rakennetaan baareja yksi lisää, ja kaikki kalusteet uusitaan. Väkeä haalitaan entistä tarmokkaammin bändien voimalla, sillä vilkkaina iltoina paikalle havitellaan 1 500:aa janoista suuta. Viikonloppujen ikäraja nostetaan 20 vuoteen.

Saariravintolat avasivat
Helsingin edustan kesäravintoloiden sesonki on käynnistynyt. Useimmat niistä ovat avoinna vain iltaisin, mutta Särkänlinna aloittaa arkilounaat maanantaina 14.5. Särkän keittiön ohjaimiin on siirtynyt Tommi Tuominen Palacesta. Etelärannan toisen kerroksen Palace Grillin vetäjäksi tulee naapurin Havis Amandasta ja Alexander Nev-skistä Pekka Terävä.

Namaskaar wokkaa keskustaan
Namaskaar & Wok It on startannut lyhytikäisen Pulpin paikalla Sanomatalon valopihan toisessa kerroksessa. Omistajat ovat samat kuin Mannerheimintien pitkäikäisessä Namaskaarissa ja sen viime syksynä aloittaneessa Express-noutopisteessä Aleksilla. Pulpin baarin korvanneen olutpaikka Painobaarin sisäänkäynti on edelleen Kiasman puolelta.

Strindbergin pomo Turkuun
Strindbergin keittiöpäällikkö Kim Palhus nostaa kytkintä Esplanadilta ja kaasuttaa Turkuun. Palhus siirtyy Turun kolmen Scandic-hotellin keittiötoimenpäälliköksi. Strindbergissä jatketaan toistaiseksi Palhusin vanhan esikunnan voimin, sillä uutta pomoa ei ole vielä valittu keittiöön.

Urkki juhlii sahtia
St. Urho’s Pub juhlistaa kesän kynnyksellä suomalaiskansallista sahtia. Urkin sahtipäivillä on tarjolla seitsemää kaupallisen valmistajan sahtia. Maaseutupanimot haastaa omalla sahdillaan taatusti pääkaupunkilainen Stadin Panimo.

Art menee Moskovaan
Art goes Kapakka suuntaa seuraavaksi Moskovaan 24.-27.5. Bändit ovat Eläkeläiset, Bitch Alert, JPP ja Op:l Bastards. Keikat ovat moskovalaisissa klubeissa sekä Suomen suurlähetystön puutarhajuhlissa. Helsingissä Art goes Kapakka järjestetään jälleen elokuussa.

Siiderin suosio taittui
Vahvan oluen suosio on noussut alkuvuodesta ravintoloissa, ja myös keskioluen myynti on kasvanut päivittäistavarakaupoissa. Usean vuoden jatkunut siideribuumi on kääntynyt laskuun: siiderin menekki väheni tammi-maaliskuussa viisi prosenttia. Sitä vastoin viinibuumi porskuttaa vahvasti eteenpäin Alkossa.

Parhaat sikarit
Sikari-aficionadot Olli Alho ja Jari Ehrnrooth ovat keränneet arvionsa yksiin kansiin kirjaan 101 sikaria (130 mk). Pehmeäkantinen pokkari mahtuu hyvin taskuun vaikkapa ravintolaillan vaihtoehtoja avittamaan. Tekijöiden suosikki yli muiden on parinkymmenen sentin mittainen havannalainen Partagas Lusitanias.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi