Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Deejii Orkidea kumartaa Meccaan päin.
Deejii Orkidea kumartaa Meccaan päin.

Meccaan kesäklubi

Den Kungliga Klubben on suljettu vesivahingon vuoksi, ravintoloitsijat Niko Hallamäki ja Mehdi Younes pyörittävät omaa klubiaan Meccassa koko heinäkuun perjantaista sunnuntaihin. Ravintolan keittiö on kesän kiinni, joten ruokapöydät heivataan pois ja tilalle roudataan ääntä ja valoa. Klubi starttaa 1.7. jolloin levylaukkuaan kaivelee Orkidea. Deejiit tulevat pääsääntöisesti Ihanasta, Unitysta ja Kunkusta.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Rapukausi käynnistymässä

Royal Ravintoloiden 11 ravintolaa tarjoavat joki- ja täplärapuja 21.7. alkaen. Kaksi päivää myöhemmin alkaa Palace Kämpin saariravintoloiden rapukausi. Elokuun 7. päivä SOK:n Torni, Loiste ja Pääkonttori vastaavat haasteeseen omalla teemallaan: täplärapuja torihintaan. Rapuja myydään neljän viikon ajan neljän euron kappalehintaan. Ravintoloihin on rakennettu myös rapumenut.

Torni, Kalevankatu 5. Loiste, Kaivokatu 3.

Pääkonttori, Mikonkatu 23

Mikko Laitinen O’Malley’siin

Mikko Laitinen on palkattu Turusta vetämään Tornin irkkupubi O’Malley’sia. Ensi töikseen Laitinen muutti Tornin Pihan kesäterassin konseptia. Terde on nyt auki kesällä myös sunnuntaisin ja kotimaisella grilliteemalla (esim. perunamakkaraa ja porohampurilainen) toimivalta terassilistalta voi tilata ruokaa joka päivä aina iltakymmeneen asti. Heinäkuusta alkaen Tornin Pihalla soi keskiviikkoisin live-musiikki, luvassa on ainakin Sami Pitkämö ja Ville Pusa covereiden kimpussa.

O’Malley’s ja Tornin Piha Yrjönkatu 26

Viiniä moni-pakkauksessa

Chileläistä Sunrise Merlot -viiniä myydään kesän rientoihin kätevässä neljän pikkupullon pakkauksessa. Viinit on suljettu kierrekorkein. Sunrise Merlot´n tuoksussa on kirsikkaa, pippuria ja kaakaota. Sopii juustojen ja leivän rinnalle tai ruokajuomaksi pastan ja grilliruokien kanssa.

Forum ravintolaksi

Sedu Koskisen ravintolarypäs saa loppusyksystä uuden jäsenen, kun elokuvateatteri Forumin entisiin tiloihin aukeaa ohjelmallinen yöravintola Apollo. Kohde on Museoviraston tarkassa valvonnassa joten suuria muutoksia rakenteisiin ei voi tehdä.

Apollo, Forum

Hesarin Ibiza-soundit

Helsinki Clubin S.I.B.E.R.I.A.-klubilla soi kesämaanantaisin letkeä house. Isäntänä levysoittimen takana häärää Käpä kera vierailevien deejiin. Sisäänpääsy on vapaa ja happy hour jatkuu klo 01 saakka. Torstaisin Hesarin teemana on Turisti ja joka viikko joku onnekas voittaa matkan eksoottiseen Bulgariaan.

Helsinki Club, Yliopistokatu 8

IPA-olutta Oluthuoneista

Huvila-panimo on pannut HOK-Elannon Oluthuoneita varten kesäkuun ajaksi India Pale Ale -tyyppistä olutta. Malmgårdin kartanon luomu-speltti tuo olueen pähkinäisen maun. Väriltään tuote on kuparinruskeaa.

Amsterdam, Ruoholahden metroasema. William K, Tennispalatsi ja Sello

Koff tekee viiniä!

Sinebrychoff on tuonut ravintoloihin kuusi pulloviiniä. Ei: rypäleet eivät kasva Keravalla, vaan viinit pullotetaan Saksassa. Emoyhtiö Carlsberg on ottanut Tanskan ja Britannian jälkeen Suomen pilotikseen viiniprojektissa. Valkkarien yllätyspoka on kukkaisa eteläafrikkalainen Chenin Blanc. Punkuissa näin kesällä kannattaa tilata hedelmäistä keski-italialaista Montepulcianoa – hieman jäähdytettynä. Invenio-viinit löytyvät vain ravintoloissa, eivät Alkossa.

Café Iguana, Aleksanterinkatu 48 A

Kiasma kiertää maailmaa

Kesä on täällä ja niin myös Meksiko. Marko Luhtala kattaa Café Kiasmaan Cancun-buffetin (12,50 e) lauantaina ja sunnuntaina 30.6.–1.7. Loppukesästä eli 28.–29.7. suunnataan vielä pitemmälle länteen, Honoluluun. Elo-syyskuun maailmanympärimatka jatkuu Havaijilta ensin Beirutiin, sitten Marrakeshiin, San Diegoon, Hankoon (!), Marseilleen, Barcelonaan ja Delhiin. Ei tule aika pitkäksi. Ja välttyy jetlagilta.

Café Kiasma Mannerheiminaukio 2

Suklaata Sundmansissa

Jarmo Vähä-Savon Ranskan-suhteet poikivat jälleen tähtivieraan. Suklaatalo Valrhonan Chef Pâtissier éxécutif ja L’École du Grand Chocolatin johtaja Frédéric Bau vierailee G.W. Sundmansissa lokakuussa. Suklaa on, luonnollisesti, pääosassa kuuden ruokalajin menussa. Bau on keittokirjojensa lisäksi välittänyt käsintehdyn suklaan sanomaa neljällä mantereella.

G.W. Sundmans Eteläranta 16

Huippuviinit Loftissa

Loft panostaa viinibaarissaan laatuun. Huipputekniikalla avattujen pullojen sisältö ei pääse hapettumaan. Kesäkuussa on korkattu lasiviiniksi esimerkiksi Bordeaux’n ensimmäisen kasvuluokan Château Lafite-Rothschild huippuvuodelta 2000. Hintalöytöjä Bordeaux’n punaviinien aateliskalenterissa ei tee mutta makuelämyksiä kylläkin (27,90 / 4 cl). Kerran se vain kirpaisee.

Loft Restaurant & Lounge Yrjönkatu 18

Kokit kilpasilla

Chefit ovat kilpasilla. Kuka pääsee (jos pääsee) maailman arvostetuimpaan ruuanlaittokilpailuun Bocuse d’Oriin vuonna 2009? Suomen kandidaatti selviää Gastro-messuilla ensi maaliskuussa. Ja vielä pitää selviytyä Norjan Stavangerissa ensi vuoden heinäkuussa pidettävistä semifinaaleista. Raaka-aineena on karitsanpaistia, -satulaa, -munuaista ja -kateenkorvaa.

Paul Bocuse Collognes-au-Mont d’Or, Lyon, France

Pienpanimot torilla

Suomalainen olutkulttuuri on muutakin kuin mäyräkoiria. Sahti hurmaa amerikkalaiset olutfanaatikot, mutta kotimaiset pienpanimot tuottavat myös omaleimaisia ja laadukkaita pintahiivaoluita sekä lagereita. Niihin voi tutustua Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumassa.

Rautatientori, 26.–28.7.

Uusi brittisiideri

Klassinen brittisiideri Bulmers Original on rantautunut Herefordista kaupungin terasseille. Pullokoko on brittihenkeen pint eli 0,568 litraa. Puolikuiva maku on omenainen. Bulmers perustettiin vuonna 1887, ja se kuuluu Hartwallia isännöivään Scottish & Newcastle -konserniin.

Hertsikan Helmi Hitsaajankatu 14

Ihana IHANA

Vuodesta 1997 järjestetty IHANAn suviklubi avaa kautensa kesäkuun viimeisenä lauantaina. Café Ursulassa on luvassa ainakin dj Tomi K, kaksi tanssilattiaa, terassi ja kuusi tuntia sielukasta housea, soulia ja diskoa. Lauantaiklubi jatkuu 11.8. asti. IHANA järjestää muuten Bulevardin Wavessa sunnuntaibrunsseja elokuun loppuun asti. Brunssi alkaa klo 14 ja loppuu vasta iltakymmeneltä.

IHANAn avajaiset Café Ursulassa 30.6.

David Gilmour Girls Misf*itsissä

Viimeksi reilu vuosi sitten maassamme vieraillut amsterdamilainen elektrobändi David Gilmour Girls saapuu keikalle tällä kertaa Redrumiin. Ja nimestään huolimatta bändin jäsenet ovat sitten miehiä. Psykedeelistä, krautrock-vaikutteista diskoa soittava DGG julkaisee debyyttialbuminsa Vulturesin tänä kesänä. Levymusiikista pitää huolen klubi-isäntä Erkko sekä Makelove. Pääsylipun hintaan kuuluu muuten vapaavalintainen juoma (lue: olut, siideri tai limppari).

Misf*ts 28.6. Redrumissa. Liput 8 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi