Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Tekstiviestillä Ctrl:ään
Arkadian paikalle elokuussa avattu Ctrl ottaa käyttöönsä mobiilit ratkaisut vaihtoehtona pääsylipuille ja alennuskupongeille. Edut ovat saatavilla liittymällä Club Ctrl:n jäseneksi. Tekstiviestein tiedotetaan myös tulevista tapahtumista. Lisää asiasta ravintolasta.

Lady Moonissa Deppari-ilta
Dj Brenque järjestää Lady Moonissa 29.11. kolmannen Depeche Mode -illan. Mode for Masses on lisäksi aiemmin järjestetty pari kertaa edesmenneellä Berlin-klubilla. Teemaillassa soi tietenkin vain Deppari-musa. Lisäksi paikassa pyöritetään bändin videoita ja haaastatteluja. Vapaa pääsy.

Kympissä jazzia torstaisin
10th Floorin Brasseriassa jatkuu Torstaiterapia-niminen klubi. Lähinnä jazz-pohjaista musiikkia voi käydä kuuntelemassa torstaisin klo 19.30-22. Brasserien joulupöytä (280 mk) on katettuna 3.12. lähtien aina lounasaikaan.

Helteinen kesä lisäsi alkoholin kulutusta
Helteisen kesä johti jo laskusuunnassa olleen oluen ja viervoitusjuomien kulutuksen kasvuun. Vuoden kokonaiskulutuksessa ollaan syyskuun loppuun mennessä viime vuotta edellä 1,6 %. Vahvan oluen myynti on ollut laskussa, mutta tilastoissa ovat mukana vain kotimaasta ostetut juomat.

Upcider X-mas kaupoissa
Hartwallin joulusiideri Upcider X-mas on markkinoilla nyt toista kertaa. Kausituotteen mausteina on käytetty mm. kanelia, neilikkaa ja vaniljaa. X-mas-siideriä on saatavana 0,33 litran lasipullossa sekä puolen litran muovipullossa.

Pullopantit euroaikaan
Ympäristöministeriö on vahvistanut 1.1.2002 voimaantulevien pullo- ja tölkkipanttien suuruuden. Pienten lasipullojen europantti on 10 senttiä, puolen litran muovipullojen 20 senttiä ja isojen lasi- ja muovipullojen 40 senttiä. Pullojen palautusaste on Suomessa Euroopan korkein: viime vuonna kiertoon päätyi 98 % pantillisista pulloista. Tölkkien panttihinta on ensi vuoden alusta alkaen 0,15 euroa.

Nuoret kokit kisaavat
Chaine des Rotisseurs on nuorten kokkien kansallinen kilpailu, joka järjestetään 26.1. Helsingin palvelualojen oppilaitoksessa Roihuvuoressa. Kilpailun lisäksi tapahtumapaikassa voi tutustua gastronomian saloihin.

Lasipalatsi paistaa pihviä
Ravintola Lasipalatsissa vietetään pihviviikkoja. Jykevä entrecôte (99 mk) on peräti 350 gramman jöötti valkosipulivoin ja valkosipuliperunoiden kera. Listalla löytyy myös mm. pippuri-, sipuli-, marmorifilee- ja minuuttipihviä. Tarjolla on myös Surf & turf eli sisäfileetä ja paistettua hummeria (165 mk). Pihviä käännetään 18. marraskuuta asti.

Uusi Beaujolais tulee
Tuoreen marjaisa ja kirsikkainen syksyn viinisadon Beaujolais Nouveau tulee Alkoon ja ravintoloihin 15.11. Alkossa löytyy kaksi versiota reilun 40 markan hintaan. Fransmanni-ravintoloilla on omaa Nouveauta, jota tarjotaan juustoilloissa. Papà Giovanni on jo aloittanut Frescobaldin italialaisen Novellon myynnin.

Koffin Jouluolut kaupoissa
"Jouluolut on väriltään kullanruskean punainen, rakenteeltaan tiukan keskivahva, maualtaan puhdas ja siinä on mukava yhdistelmä mallasmaisuutta ja pehmeää humalan karaktääriä." Näin luonnehtii olutasiantuntija Michael Jackson Suuressa Olutkirjassaan Koffin Jouluolutta, jota on saatavilla III- ja IV-versioina marraskuun puolivälistä lähtien.

Kaikki oliiviöljystä
Gummeruksen julkaisema Oliiviöljy lukeutuu syksyn herkullisimpiin ruoka- ja juomakirjoihin. Englantilaisen Clare Fergusonin kirja kertoo oivallisen nektarin eroista ja käytöstä runsaiden reseptien kera. Peter Cassidyn kuvat oliivitarhoista ja annoksista nostavat veden kielelle.

Syksyn uusia oluita
Urho on jälkimaultaan kuiva, helposti juotava, 5,5 %:n vaalea lager Hartwallin Lahden panimolta. Lapin Kullan uusi jouluolut yllättää 6,5 voltin vahvuisena myönteisesti. Alkuun hieman makea ja lopuksi kuivan tasapainoinen maku. Molemmat löytyvät Alkosta sekä ravintoloista.

Viinimestaruus Careliaan
Viinikouluttajana ja Careliassa työskentelevä Juha Lihonen edustaa Suomea viinimestarien EM-kilpailussa Ranskassa ensi kesäkuussa. Karsintakilpailun voitto toi myös paikan sommelierien PM-kisoissa, jotka järjestetään ensi maaliskuun ViiniExpossa Helsingissä. MetroWihurin alkoholijuomien ostajana työskentelevä Jussi Laakso nappasi Vuoden Hovimestarin arvonimen.

Joulukurssit Kanavarannassa
Jos suku ja kaverit pukkaavat paineita, jouluruokiin ehtii perehtyä Helsingin Kulinaarisen Instituutin kurssilla. Keittiömestari Gero Hottinger johdattaa perinteisiä kevyempien jouluruokien maailmaan 24.11. Helpolla viime tingan pikakurssi ei tule, sillä oppi kustantaa 1 200 mk per kotikokki.

Suomen alastomat kokit
Ruokaa fiiliksellä, Matti Djateau ja Sacha Remling luonnehtivat Mustapippurin keittokirjaa (154 mk). Kuvat ovat tietty rakeisen epäselviä, ja piilomainonta iskee silmään, mutta hauskaa voi keittiössä pitää. Moon TV:n kokkausohjelmasta tutut julkimot mutisevat pehmeitä. Joukkoon mahtuu käytännön vinkkejä, mutta kuinka monta kertaa tomaattien kalttaaminen täytyy yhdessä kirjassa selittää?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi