Legendaarinen kesäravintola Palma De Pyy kutsuu luonnon helmaan tänäkin kesänä

Yli 60 vuotta paikallaan ollut, olympiahistoriaa omaava ravintolahelmi löytyy Laajasalon kätköistä lähes muuttumattomana.

Kuva: Palma De Pyy / Facebook

Laajasalon ja Kulosaaren välissä, Tullisaarensalmen kainalossa oleva saari tarjoaa jotakin vanhaa ja perinteikästä. Siellä seisoo kaunis keltainen puutalo, jonka tarina vie suoraan vuoden 1952 kesäolympialaisiin. Kyseessä on Pyysaari ja sen ravintola Palma De Pyy, jossa olympialaisten aikaan Helsingin Työväen Pursiseura valmistautui huolehtimaan purjehduskilpailujen kansainvälisistä osallistujista. Siitä lähtien ravintola on pitänyt ovensa auki joka kesä – myös tänäkin kesänä.

Vappuna Pyy starttaa kesäkautensa, joka jatkuu syyskuun loppuun asti. Niiden, ketkä eivät ole tätä helmeä vielä löytäneet, on jo korkea aika käydä paikalla, sillä vaikka 60 vuotta on vierähtänyt, aika ei ole päässyt vaikuttamaan paikan ulkonäköön eikä tunnelmaan. Pyysta kerrotaan, että monet siellä käyneet ovatkin jääneet suoraan kanta-asiakkaiksi.

Menu saaristoravintolassa on hyvin perinteinen: sillivoileipää, metsästäjänleikettä, paistettuja nakkeja ja kasvismuhennosta. Menu vaihtelee kalaonnen mukaan, joten tarjolla saattaa vaihtelevasti olla enemmän kalaruokia kuten silakkapihvejä tai paistettua lohta. Sisätiloihin mahtuu noin 40-50 ruokailijaa.

Kesäravintolasta löytyy tietenkin iso terassi, joka on mainio paikka luonnon äärellä rentoutumiseen. Kalliolla oleva terassi on kohdistettu suoraan salmeen päin, jossa voi nähdä purjeita seilaavan. Paikalla ollessa voi tuntea mökkimäisyyden ja rauhallisuuden, johon ei kaupungin hektisyys pääse iskemään.

Maitse Pyysaareen pääsee helposti joko Laajasalon ulkoteitä pitkin Tullisaaren puiston läpi tai ottamalla bussin 88 Herttoniemestä. Vesiteitse paikalle mentäessä veneen voi joko keula- tai poijukiinnittää salmen pohjoispäässä olevaan vierasvenepaikkaan.

Kuva: Palma De Pyy / Facebook

Palma De Pyy kesäravintola Pyysaaressa, osoite Henrik Borgströmin polku 3, Helsinki. Avoinna Vapusta syyskuun loppuun, tiistaista perjantaihin 16 - (24), lauantaisin 12 - (22) ja sunnuntaisin 12 - (21). Aukioloajat voivat muuttua sään mukaan.

3 kommenttia

Laajasalolainen

25.4.2017 11:37

Tulee käytyä maitse pari kertaa kesässä kävelylenkin yhteydessä. Idyllinen paikka, anniskeluoikeudet tekevät tästäkin paikasta ruman ja surullisen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niko73

30.4.2017 17:24

Palma de pyyssä käydään syömässä ja juomassa veneellä ja ilman joka kesä! Aivan omaa luokkaansa oleva keidas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nousujumala

18.5.2017 07:53

Anniskeluoikeudet tekevät paikasta tutustumisen arvoisen. Pieni nousuhumala auringon paisteessa meren äärellä on parasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi