Legendaarinen Siipiweikot avaa ravintolan Helsinkiin

Euroopan ensimmäinen siipiravintola, legendaarinen Siipiweikot avaa paljon odotetun ravintolan vihdoin Helsinkiin.

Legendaarinen tamperelainen siipiravintola, vuonna 1993 avattu Siipiweikot avaa perjantaina ensimmäisen ravintolan Helsinkiin. Ravintolan siipiä on tähän asti saanut Helsingissä muun muassa Henry's Pubista, mutta koska mitä siipiin tulee, ei mikään riitä, on itse ravintolaa kinuttu Helsinkiin jo vuosia. Siipiweikot Helsinki tulee pitämään majaansa Kaisaniemen Fennia-korttelissa.

“Nyt on oikea aika tuoda Siipiweikot tänne. Tiedämme, että sitä on odotettu jo pitkään”, sanoo Janne Lautamäki, ravintolan omistaja.

“Meillä on tarkoitus tehdä siivistä iso juttu Helsingissä.”

Ihan ongelmitta ei tähän pisteeseen olla kuitenkaan päästy. Ravintola oli tarkoitus avata jo kesäkuun lopussa, mutta yllättävä vesivahinko hidasti avaamista.

“Luulimme, että homma oli kunnossa ja että saisimme silti avattua ravintolan ajoissa”, Lautamäki kertoo.

Toisin kävi. Kosteusmittauksessa selvisi, että vasta asennettu lattia piti repiä irti. Vesivahingon kuivaamisessa kesti niin kauan, että avajaisia oli pakko siirtää.

“Lisäksi posti hukkasi kylmälaitteemme ja ne tulivat monta päivää myöhässä.”

Kovin smoothisti ei Siipiweikkojen alkava Helsingin-taival ole siis sujunut. Mutta kaikkihan me tiedämme, että hyvää kannattaa odottaa.

“Siipiweikot on Suomen ja koko Euroopan ensimmäinen siipiravintola, parhaitahan meidän siipemme ovat. Olemme kyllä kokeilleet muita, mutta ei mikään päihitä Siipiweikkojen siipiä. Ne ovat sairaan hyvä tuote”, Lautamäki fiilistelee.

Muitakin siipiravintoloita nimittäin löytyy kyllä. Niin ikään tamperelainen siipiravintola Hook, Siipiweikkojen kilpailija, avasi viime vuonna ravintolan helsinkiin. Siipiweikoissa ei kuitenkaan olla huolissaan.

"Hook on tehnyt hyvän taustatyön meille", Lautamäki sanoo ja nauraa.

"Siipiweikon siiville kannattaa ainakin antaa mahdollisuus, jollei ole ennen maistanut."

Siipiweikot Helsinki, Fennia-kortteli. Avataan 7.7. klo 15. Ensimmäiset 15 asiakasta saavat ilmaiset ruoat ja lippiksen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi