Legendaarinen töölöläisterassi remontoitiin uusiksi – Meritalli tarjoaa puitteet täydelliselle kesäpäivälle meren äärellä

“On tärkeää uudistua itsekin, eikä tuudittautua paikan legendaarisuuteen”, sanoo ravintolapäällikkö Leena Sandoval.

Taivallahden rannassa Töölössä sijaitsee Helsingin ravintolalegendoihin kuuluva kaksikko. Yläpihan Mestaritalliin tullaan nauttimaan hyvästä ruoasta isolla terassilla varustettuun ravintolamiljööseen. Rantaan, meren päälle rakennetussa Meritallissa puolestaan nautitaan hyviä juomia, pikkusuolaista ja -makeaa sekä fiilistellään kesää dj-musan ja täksi kesäksi starttaavan sunnuntaikaraoken avustuksella.

Mestaritalli remontoitiin uuteen uskoon jo pari vuotta sitten ja tänä vuonna oli Meritallin vuoro. Terassiravintola pistettiin remontissa täysin uusiksi. Nyt parin kuukauden remonttiurakka on ohi ja uudistettu Meritalli avattiin juuri ennen vappua.

“Siellä on tehty kaikki periaatteessa perustuksista asti uusiksi. Lattia ja katto uusittu, baaritiski purettu ja rakennettu tilalle upea tiski ja kaikki laitteistot ovat uusia. Tuotteistusta laajennettiin ja nyt sieltä saa muun muassa panineja, sandwichejä, tapas-lautasia, laajan valikoiman jäätelöitä sekä kakkua ja muffinsia”, kertoo Meritallin ja Mestaritallin ravintolapäällikkö Leena Sandoval.

1960-luvulla rakennettua paikkaa ei kuitenkaan tarvitse tai kannata keksiä uudestaan, vaan pikemminkin tuoda se remontilla nykyaikaan ja korostaa jo ennalta vahvoja ominaisuuksia.

“Meritallista tekee ainutlaatuisen se, että se on terassi meren päällä ja Taivallahden ranta on upea ympäristö”, Sandoval sanoo.

Sandoval sanoo pitävänsä paikasta niin paljon, ettei edes halua pitää kesällä lomaa. Täksi kesäksi saatiin kasaan muutoinkin pitkälti sama porukka kuin viime vuonna, koska tekijät haluavat palata nimenomaan uniikkiin paikkaan ja miljööseen.

“Toisaalta paikka yllättää kyllä uudetkin kävijät. Luonnon tuoksu ja äänet, kuten meren liplatus tekee siitä niin ihanan. Ihan vierestä löytyvät Hietsun uimaranta ja Seurasaari ja paljon muita ihania paikkoja. Tämä on alueena eläväinen ja lähellä keskustaa, mutta kuitenkin rauhallinen”, Sandoval summaa sijainnin parhaita puolia.

Legendojakin on pakko uudistaa, sillä vanhoilla meriiteillä ei pärjätä jatkuvasti tiukentuvassa ravintolakilpailussa.

“Me ei missään nimessä haluta jäädä paikalleen, vaan pitää paikka legendaarisena ja tehdä uutta legendaa tulevaisuuteen.”

Se tarkoittaa paitsi ruokatuotteen pitämistä ajan hermolla myös uutta ohjelmaa. Tänä kesänä Meritallilla nautitaan dj-musasta heinäkuun perjantai-illoissa. Kesän sunnuntait valtaa uusi sunnuntaikaraoke. 

“Töölössä ei taida olla oikein missään sunnuntaikaraokea. Yleensä karaokea lauletaan jossain kellarissa, nyt pääsee laulamaan meren äärelle.”

Mestaritalli puolestaan uudisti täksi kesäksi ruokalistansa ja tuo 150-paikkaiselle terassille grillit, joista leviää kesällä herkullinen hampurilaisen tuoksu.

Mestaritalli ja Meritalli haluavat olla ihmisten mielissä myös silloin, kun on aika tehdä juhannussuunnitelmia.

“Meille tulee Radio Helsingin kanssa yhteistyössä Juhannustanssit, kun Mestaritallilla tanssitaan livemusan tahdissa ja Meritallilla dj:n tahtiin. Helsingin kaupunkijuhannus vietetään tänä vuonna Taivallahdella.”

Meritallin ja Mestaritallin kesäkauden avajaiset 31. toukokuuta. Meritallilla Happy Hour hinnat maanantaista torstaihin klo 14-18 ja keskiviikkoisin skumppakeskiviikko, jolloin Cavaa tarjolla edullisesti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi