Livemusaa, vegetacoja, kilsan kirppis ja kyläbaari – Mene Kumpulan Kyläjuhliin!

Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali täyttää Limingantien ja Intiankadun alueet tänä lauantaina.

Kumpulan Kyläjuhlat olivat ennen nimeltään Kumpulan Kyläkarnevaalit.
Kumpulan Kyläjuhlat olivat ennen nimeltään Kumpulan Kyläkarnevaalit. Kuva: Kumpulan Kyläjuhlat / kuvakaappaus

Säät ovat suosineet meitä koko toukokuun, joten nyt jos koska on aihetta hyville ulkoilmajuhlille. Viikonloppuna vietetään perinteistä Kumpulan Kyläjuhlaa.

Kumpulan Kyläjuhlat ovat Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali ja niitä on vietetty lähes vuosittain vuodesta 1991. Koko idea sai alkunsa paikallisen lentopalloseuran saunanlaiteilta ja muodostui pian perinteeksi. Nykypäivänä Kumpulan juhliin saapuu kävijöitä joka puolelta Helsinkiä.

Tänä lauantaina 26. toukokuuta järjestettävässä kyläjuhlassa on ohjelmaa ihan kaikille. Alueelle nousee muun muassa kaksi musiikkilavaa.

Limingantien Kylälavalla vuorottelee livemusiikki että Kumpulan Sana -sanataidetapahtuma. Lavalla nähdään paikalliset bändikerhot, The Slippers ja Antti Reini. Toinen musiikkilava nousee alueen jalkapallokentälle. Juhlalavalla on ohjelmaa iltakymmeneen asti ja siellä esiintyvät muun muassa Sitku, Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band ja rockbändi KUUMAA, jonka juuret ovat Kumpulassa.

Helteisessä säässä useimmiten pääsee jano yllättämään, ja silloin janoista palvelee Kylälavan tuntumasta löytyvä Kyläbaari. Baari on auki 10-16 välisenä aikana ja sen toimintaa operoi Tavastia.

Kävijöiden energiansaanti on suunniteltu huolitellusti ja kattavasti alueen ravintola-aukiolla. Limingantielle parkkeeraa yhdeksän ruokarekkaa, joista saa burgereita, thairuokaa, wingsejä, pizzaa ja vegetacoja. Näiden lisäksi alueen asukkaat voivat pitää kahvilaa omalla pihallaan. Huomioi, että asukkaiden omiin kahviloihin käy vain käteinen.

Koko päivän ajan syödään ja juodaan hyvin, kuunnellaan musiikkia, mutta myös shoppaillaan kirpputorilla. Kumpulan keskiöön muodostuu jopa kilsan mittainen kirpputori, jossa paikalliset myyvät aarteitaan. Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että myyntipaikkoja pystytään tarjoamaan vain paikallisille. Kipputori on Limingantiellä kello 10-15.

Aikuisia hemmotellaan ja huolitellaan kunnolla, mutta myös lapsiperheet on otettu suuresti huomioon. Lapsille on omakirppis, joka toimii päiväkoti Nurmikon tiloissa. Sieltä löytyy leluja, lastenvaatteita ja muuta uutta kotia etsiviä tavaroita. Kirpparin lisäksi lapsille on koko päiväksi omaa ohjelmaa, jonka aikataulu löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Koko viikonloppu on pyhitetty kesän alulle, sillä Kyläjuhlien seuraavana päivänä vietetään legendaatisen Uimastadionin avajaisia. Eli merkkaa kalenteriisi seuraavasti: lauantaina Kumpulaan ja sunnuntaina Stadikalle! Lisäksi viikonloppuna vietetään Maailma kylässä -festivaalia sekä Ääniwallin VUM Open Air -bileet pyörähtävät käyntiin sunnuntaina.

Lue myös: Kesä on virallisesti täällä! Talven kiinni ollut uimastadion aukeaa talviunien jälkeen

Katso vuoden 2014 trailerista minkälainen meininki juhlissa on, ja poikkea paikalle ensi lauantaina.

Kumpulan Kyläjuhlat 2018 lauantaina 26. toukokuuta klo 10 alkaen. Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta ja Facebookin tapahtumasivulta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi