Kesä on virallisesti täällä! Talven kiinni ollut uimastadion aukeaa talviunien jälkeen

Ulkoilmauimalan avajaisissa nähdään tänä vuonna tubettaja ja sirkusta.

Oletko se kenties sinä, joka tänä vuonna pääsee ensimmäisenä hyppäämään legendaariseen altaaseen hyppytornista?
Oletko se kenties sinä, joka tänä vuonna pääsee ensimmäisenä hyppäämään legendaariseen altaaseen hyppytornista? Kuva: Uimastadion avajaiset / Facebook

Tätä on odotettu! Mikään ei virallista kesää alkaneeksi niin kuin Uimastadionin avajaiset. Stadikan aukeaminen on selvä merkki siitä, että viimeistään nyt on aika kaivaa kaapin pohjalle talven aikana unohtuneet hellehatut, bikinit ja speedot. Pakkaa laukkusi valmiiksi, sillä uimastadion aukee tänä sunnuntaina 27. toukokuuta kello yhdeksän.

Avajaisia juhlitaan tuttuun tapaan ohjelman kera, jossa nähdään tänä vuonna suosittu tubettaja Jaakko Parkkali. Tämän veijarin Youtube-sivulla on jopa 168 tuhatta seuraajaa, ja Parkkalin tarttuessa mikkiin ei ole kysymystäkään siitä, etteikö avajaisissa olisi hauskuutta kerrakseen.

Tubettajavieraan lisäki stadionilla nähdään jotakin henkeäsalpaavaa ja jännittävää, nimittäin sirkusryhmä Magenta. Ryhmän ohjauksella temppuillaan kuivalla maalla ja siihen voi osallistua kuka tahansa.

Vuosien varrella Stadikalla on järjestetty erilaisia tapahtumia, kuten pellehyppyä ja keskiyöuintia. Tulevia kesäntapahtumia voi seurata Helsinki Liikkuu -tapahtumasivulta.

Uimastadionilla on tehty suuria korjaustöitä, mutta enää tänä vuonna uudistuksia perinteisellä maauimalalla ei juurikaan nähdä. Talven aikana iso allas korjattiin ja saunojen lauteet vaihdettiin.

Uimastadionille voi ottaa mukaan omia eväitä, mutta sieltä löytyy myös vuosittain palveleva kioskikahvila, josta saa jäätelöä, pikkupurtavaa ja virkistysjuomia.

Koko viikonloppu on yhtä kesän tulon juhlaa, sillä edeltävänä päivänä vietetään massiivista ulkoilmatapahtumaa Kumpulan Kyläjuhlaa. Eli merkkaa kalenteriisi seuraavasti: lauantaina Kumpulaan ja sunnuntaina Stadikalle! Lisäksi viikonloppuna vietetään Maailma kylässä -festivaalia sekä Ääniwallin VUM Open Air -bileet pyörähtävät käyntiin sunnuntaina.

Lue myös: Livemusaa, vegetacoja, kilsan kirppis ja kyläbaari - Mene Kumpulan Kyläjuhliin!

Uimastadionin avajaiset sunnuntaina 27. toukokuuta kello yhdeksästä alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi