Luonnonkauniissa maisemissa tuoksuu tuore pulla – tsekkaa tärpit luontokohteiden kahviloihin

Pullakahvi maistuu astetta paremmalta luonnon helmassa.

Porkala Marinin laiturissa on tilaa veneilijöille.
Porkala Marinin laiturissa on tilaa veneilijöille. Kuva: Porkala Marin / Metsähallitus

Jos retkieväät jäivät kotiin ja nälkä yllättää kesken luonnossa samoilun, apu on usein lähellä. Pääkaupunkiseudun tuntumassa on useita luontokohteita, joiden kahviloissa voi piipahtaa kahvitauolla.

Nuuksio

Esimerkiksi Nuuksiossa tuoreen pullan tuoksu johdattaa Haukkalammen Café Silvaan, jossa lämpimäisiä leivotaan kesän ajan päivittäin. Jos mukana on oma muki, kahvin saa alennettuun hintaan. Suolaisen nälkään voi haukata lohileipää.

Sipoonkorven kansallispuisto

Sipoonkorven kansallispuisto on monipuolinen lähiluontokohde, jonka maisemat vaihtelevat hämyisistä korpimaisemista aukeisiin niittyihin ja perinnemaisemiin. Maaseudun tunnelmaa henkii myös Sipoonkorven Hindsbyn kylään tänä kesänä avattu kahvila-ravintola Tila, jonne voi pysähtyä maistelemaan vaikkapa vuohenputkipiirakkaa.

“Terassilta aukeaa kaunis näkymä niitylle, jolla lampaat laiduntavat. Pihalla tepastelee erirotuisia kanoja”, kertovat kahvilayrittäjät Kaisa Rantama ja Matti Seppälä.

Luomua ja lähiruokaa suosivasta Tilasta voi tilata etukäteen myös valmiin eväspaketin Sipoonkorvessa retkeilyä varten.

Café Silvan hittituote on tuore pulla.
Café Silvan hittituote on tuore pulla. Kuva: Café Silva / Metsähallitus
Vallisaari

Muutama vuosi sitten yleisölle avattu entinen sotilassaari Vallisaari on mainio retkikohde, josta löytyy jo useita kahviloita. Saaren monipuolisin jäätelövalikoima löytyy jäätelökahvila Pajasta.

“Suuren suosion ovat saavuttaneet omat jäätelömme, joista suosikkimakuina ovat lonkerosorbetti ja tummasuklaa-merisuola”, kertoo jäätelökahvilan omistaja Mika Miettunen.

Laajalahden luonnonsuojelualue

Espoon Laajalahden luonnonsuojelualueella voi bongailla lintuja ja lintubongareita, sillä alue on pääkaupunkiseudun parhaita lintuvesiä. Lintubongareita palevelee perinteikkäässä jugend-huvilassa toimiva Café Elfvik, joka on erikoistunut suolaisiin ja makeisiin piirakoihin, joista löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja.

Porkkalanniemen ulkoilualue

Porkkalanniemen ulkoilualueella voi piipahtaa esimerkiksi kahvila Porkala Marinissa, jonne pääsee kätevästi myös veneellä. Omistajavaihdoksen myötä uudistuneen kahvilan hittituotteeksi on noussut vanhan ajan lihapiirakka.

Mustikkamaa

Myös Mustikkamaalla riittää ruokapaikkoja isompaan ja pienempään nälkään. Uimarannan kahvilasta voi napata mukaansa vaikkapa hodarin, kunnon ateriaa kaipaavan kannattaa suunnata Mustikkamaan telakalla toimivaan La Plageen tai saaren keskellä sijaitsevaan ravintola Aliaan. Pizzan himoon toimii ravintola Bron aivan Korkeasaaren sillan kupeessa, ja terassitunnelmaa tarjoaa ravintolalaiva Café Torpedo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi