Lux Helsinki Eat – Luxia varten räätälöityjä menuja, kiinnostavia raaka-aineita ja klassikkoravintoloita

Lux Helsinki Eat tuo monipuoliset herkut valotaiteen rinnalle.

Uusi vuosi alkaa taas herkullisissa merkeissä, kun eeppisestä valotaiteesta tunnettu Lux Helsinki vyöryttää valoteoksensa kaupungille. Tällä kertaa Luxin reitti kulkee Etu-Töölössä, missä valo osuu muun muassa Finlandia-taloon ja muihin upeisiin kohteisiin.

Luxin yhteydessä järjestetään jo kolmatta kertaa Lux Helsinki Eat -ravintolafestivaali, joka kerää yhteen joukon valovoimaisia ravintoloita tarjoamaan annoksia ja menuja 10, 30 ja 50 euron hintaluokissa. Tänä vuonna mukana on ennätyksellisen laaja valikoima vaihtoehtoja, kun peräti 33 ravintolaa tuo tarjolle yhteensä 64 annosta ja menua.

Tarjonnan laajuus takaa sen, että jokaiseen makuun löytyy jotakin. Mukana on talvisesonkiin sopivia klassikoita, kuten höyryäviä keittoja, tuhteja patoja ja blinejä kaikilla herkuilla. Löytyy inspiroivia raaka-aineita miekkakalasta waguy-härän kautta peuraan tai mustekalaan, korvasieniin ja tryffeliin.

Makunystyröitä hellitään myös proseccoilla, kahvihetkillä ja jälkiruoilla, kuten tiramisuilla ja jäisillä vadelmilla kinuskissa.

Tsekkaa kaikki menut ja annokset ja osallistu tapahtumaan Facebookissa.

Ravintolat ovat hyödyntäneet eri hintaluokat eri tavoin. Salutorgetissa tarjolla on sekä kympin bliniannos että viiden ruokalajin Lux Menu viidellä kympillä. Monet paikoista, kuten KuuKuu, Aito, Lönkka ja Kungfu Kitchen luottavat valotapahtumaa varta vasten räätälöityihin menuihin. Kympillä saa muun muassa Baccon tai DaVinci Bar & Ristoranten pizzaa, Savotan Ruisburgerin tai TinTin Tangon raakakakut ja kupit mustaherukkamehua kahdelle.

Oman mausteensa Lux Helsinki Eatiin tuovat klassikkoravintolat, kuten Kosmos, Savotta, Lyon ja Lehtovaara, joihin tutustuminen sujuu erinomaisesti Lux-annosten tahdissa. Klassikoiden lisäksi tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ottaa haltuun raflakentän uudempia tulokkaita, kuten Gusti tai Bacco.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi